Deprem büyük panik yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya hücum ediyor!
  • Finans 365
  • Altın
  • Deprem büyük panik yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya hücum ediyor!

Deprem büyük panik yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya hücum ediyor!

ABONE OL
28 Şubat 2023 16:51
Deprem büyük panik yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya hücum ediyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın ve dövizi olan bankaya hücum ediyor! Deprem büyük panik yarattı! Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi, Türkiye’de 11 ilde büyük bir korkuya neden oldu. Felaketin ardından enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki tasarrufların bankalara kaymasına yol açtı. Anadolu insanının yıllardır yastık altında tuttuğu altın ve dövizlerin enkaz altında kalması, birikimlerini yastık altında değerlendirmek isteyen vatandaşları endişelendirdi. Sonuç olarak, tasarrufların bankalara yöneldiği bildirildi.

Büyük deprem felaketi, can kayıplarının yanı sıra yüz binlerce binanın ya yıkıldığı ya da kullanılamaz hale geldiği ciddi bir hasara neden oldu. Ancak, felaketin bir diğer etkisi de yatırım araçlarına yönelik oldu. Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım araçları altın ve dövizdir. Daha önce yaşanan ekonomik krizler, vatandaşları bu yatırım araçlarına yönlendirdi. Deprem felaketi sonrasında, insanlar servetlerini korumak için harekete geçti.

Dünya gazetesinden Ufuk Korcan, depremin ardından insanların birikimlerini korumak için harekete geçtiğini belirtti. Yastık altında tutulan altın ve dövizlerin bankalara yatırılmaya başladığını açıkladı. Türkiye’de yastık altında 5-6 bin ton civarında altın bulunduğunu hatırlatan Korcan, daha önce yapılan kampanyaların istenilen seviyelere ulaşmadığını ifade etti.

Korcan, bankacılarla yaptığı görüşmelerde, deprem felaketi sonrasında yastık altında tutulan altın ve dövizlerin bir kısmının bankalara yatırılmaya başladığını açıkladı. DTH hesaplarına göre gelen dövizlerin büyük bir kısmının kiralık kasalara veya Kur Korumalı Mevduata (KKM) yöneldiğini belirtti. Depremin ardından bankalardaki döviz hesaplarının 190 milyar 520 milyon dolara gerilediği ifade edildi.

Depremin yarattığı korku ve endişe, yastık altındaki tasarrufların bankalara kaymasına yol açtı. Vatandaşlar, birikimlerini korumak için güvendikleri yatırım araçlarını bankalara taşımaya başladılar.

finans365.com özel haber

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi yoktur. Finans365.com sorumluluk kabul etmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP