Dolar Kuru Açıklamalarına Bir Yenisi Daha Eklendi, Dolar Kuru Yükselecek Mi?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Kuru Açıklamalarına Bir Yenisi Daha Eklendi, Dolar Kuru Yükselecek Mi?

Dolar Kuru Açıklamalarına Bir Yenisi Daha Eklendi, Dolar Kuru Yükselecek Mi?

Açıklanan paketler ile dolar üzerindeki iyicil hava biraz daha arttı. Özellikle dolar ve Türk lirası arasındaki ilişki az da olsa yatırımcının yüzünü güldürdü. Dünya üzerindeki siyasi-sağlık mevzularının doları etkilediği görüşü uzmanların ortak kanaati. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Dolar Kuru Açıklamalarına Bir Yenisi Daha Eklendi, Dolar Kuru Yükselecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kurundaki dengesiz havanın uluslararası piyasadaki gelişmeler olduğu açıklandı. Özellikle yeni para birimlerinin ve önceden atıl olan para birimlerinin tekrar günyüzüne çıkması piyasayı tetikledi. Bu para birimlerinin bir kısmı da piyasalar nezdinde güvenilirliğini kanıtlayan para birimleri. Durumböyle olunca dolar hareketlenmeye başladı. Uzmanlara göre bu durum geçici. Çünkü yeni çıkan bir birimin güvenilirliğini kanıtlaması bir hayli zaman almaktadır. Özellikle konu para piyasaları olunca bu daha da zaman alan bir eylem oluyor. Yatırımcıların ellerinde olan dolarları muhafaza etmesi isteniyor. Dolar almak isteyenler ise anlık olarak borsayı takip etmelidir.

Mevcut Stres Türk Yatırımcıya Yaradı

Türkiyecephesinde de bu durum karışıklık olarak görülüyor. Dolar ile işlem yapmadığımızdan dolayı Türk lirası- dolar hattı arasında gidip geliyoruz. Bu noktada gözler Merkez Bankasında. Merkez Bankasında yaşanan değişiklikler ile Türk lirası güven kazanırken dolar üzerindekigerileşme arttı. Bu dengesizlik kendini dolar kurundaki hareketlenme ile gösterdi. Uzmanlara göre stresin yoğun olduğu zamanlarda yatırımcı dolarını elden çıkarmamalıdır. Almak isteyen elbette alabilir ancak halihazırda doları olan kişiler satış yapmamalıdır. Analistler bu yılın sonunu işaret ediyor. Bu yılın sonuna kadar yatırımcının dikkatle borsadaki anlık değişmeleri takip etmesi tavsiye ediliyor. Gün gün hatta saat saat takip edilmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP