DOLAR

32,4950

-0.17%
EURO

34,9725

0.34%
ALTIN(gr)

2.438,99

0,66%
BİST 100

%
Ekmek alır gibi Tesla alan Fatih Aydın kimdir? Sosyal medyada gündeme oturdu! Yapmayın be kardeşim…
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ekmek alır gibi Tesla alan Fatih Aydın kimdir? Sosyal medyada gündeme oturdu! Yapmayın be kardeşim…

Ekmek alır gibi Tesla alan Fatih Aydın kimdir? Sosyal medyada gündeme oturdu! Yapmayın be kardeşim…

ABONE OL
7 Nisan 2023 13:53
Ekmek alır gibi Tesla alan Fatih Aydın kimdir? Sosyal medyada gündeme oturdu! Yapmayın be kardeşim…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapmayın be kardeşim… Ekmek alır gibi Tesla alan Fatih Aydın kimdir? Sosyal medyada gündeme oturdu! ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “4/4 Türkiye” ifadelerini kullanmıştı. Görselde ise Model Y yer almaktaydı. Bu paylaşım, birçok Türk vatandaşı tarafından büyük heyecanla karşılandı. Heyecanlı bekleyişin ardından, Tesla Model Y nihayet Türkiye’de satışa sunuldu.

Tesla Model Y, Türkiye’deki online başlayan satışlarda sadece Berlin’de üretilen C-SUV sınıfında yer alan Model Y olarak satışa sunuldu. Bu durum, Model S ve Model X modellerinin ülkemizdeki satışının henüz başlamadığı anlamına gelmektedir.

Tesla Model Y’nin Türkiye’deki satışının başlamasıyla birlikte, birçok vatandaş ön sipariş verirken, genç bir vatandaşın Tesla siparişi verirken çektiği video dikkat çekti. Adeta yemek siparişi verir gibi Tesla siparişi veren Fatih Aydın, sosyal medyada gündem olurken, çektiği video binlerce kez izlendi.

Tesla, ABD merkezli elektrikli araç üreticisi ve CEO’su Elon Musk’un liderliğinde dünya genelinde büyük bir popülerlik kazandı. Şirketin Türkiye’de de satışa başlaması, birçok kişinin merakla beklediği bir gelişmeydi. 4 Nisan 2023 tarihi itibarıyla Tesla Model Y, Türkiye’de satışa çıktı ve bu araç hakkında herkesin merak ettiği detaylar ortaya çıktı.

Tesla’nın Türkiye’de Satışa Çıkması: Model Y İncelemesi

1. Tesla’nın Türkiye’de Satışa Çıkışı

Tesla, 4 Nisan 2023 tarihi itibarıyla Türkiye’de satışa çıktı. Şirketin Türkiye’deki ilk satışı Model Y ile gerçekleşti.

2. Model Y Hakkında

Model Y, Tesla’nın en son SUV modelidir. Bu araç, C-SUV sınıfında yer almaktadır. Model Y, şirketin 2015 yılında piyasaya sürdüğü Model X’in küçültülmüş bir versiyonudur.

3. Model Y’nin Teknik Özellikleri

Model Y, dört tekerlekten çekiş sistemiyle çalışan elektrikli bir araçtır. Bu araçta iki farklı motor bulunmaktadır. Aracın bataryası, uzun mesafe yolculukları için yeterli bir menzil sağlamaktadır. Ayrıca aracın içinde büyük bir dokunmatik ekran da bulunmaktadır.

4. Model Y’nin Ön Siparişleri

Model Y’nin Türkiye’deki ön siparişleri, aracın satışa çıkmasından önce de başlamıştı. Birçok kişi, Türkiye’de Tesla’nın satışa çıkmasıyla birlikte Model Y’yi ön sipariş etmişti. Bu ön siparişlerin teslimatları da 4 Nisan 2023 tarihi itibarıyla başladı.

5. Tesla’nın Türkiye’deki Rakipleri

Tesla’nın Türkiye’deki en büyük rakipleri, elektrikli araç pazarındaki diğer üreticilerdir. Bu üreticiler arasında BMW, Audi, Mercedes-Benz, Porsche ve Volkswagen yer almaktadır.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP