DOLAR

32,4806

-0.2%
EURO

34,9664

0.36%
ALTIN(gr)

2.437,30

0,60%
BİST 100

%
Esnaf 3 Bin Lira Almak İçin Kurumun Önünde Kuyruk Oluşturdu Başvuru Formları Havada Uçuştu
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnaf 3 Bin Lira Almak İçin Kurumun Önünde Kuyruk Oluşturdu Başvuru Formları Havada Uçuştu

Esnaf 3 Bin Lira Almak İçin Kurumun Önünde Kuyruk Oluşturdu Başvuru Formları Havada Uçuştu

Pandeminin ikinci dalgası serbest meslek yapan herkesi vurdu. Ancak en çok esnaflar darbe yiyen taraf oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Esnaf 3 Bin Lira Almak İçin Kurumun Önünde Kuyruk Oluşturdu Başvuru Formları Havada Uçuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaflar yaşanan maddi zorlukları her fırsatta ilgililere duyurmaya çalışıyor. Özellikle kira ve faturalar , iş yeri için gereken ham madde teminini gibi sorunlar esnafın hep ağzında. Devlet bu şikayetlere kayıtsız kalamadı ve 3 aylık süreyle devam edecek 1000 TL’lik ödemelerin onayını verdi. Düğmeye basan devlet 3 ay boyunca esnafın banka hesabına 1000 TL yatırmış olacak. Pandeminin gidişatına göre 3 ay daha uzatılması söz konusu olacak. Başvuru yapmak için vatandaşlar E Devleti kullanabilecek. Bu sayede pandeminin hayatımıza getirdiği sosyal mesafe kuralına riayet edilmiş olacak. Ancak E Devlet ile işlemleri halledemeyen vatandaşlar belediye ile iletişime geçmelidir.

Aktif Şekilde Çalışan ve Desteğe İhtiyacı Olan İş Yerleri Ödemeden Yararlanacak

Belli başlı iş gruplarını kapsayan ödemeler geçtiğimiz dönem yapılmıştı. Yeni dönem ödemelerde her esnaf başvuruda bulunabilir. Ancak aktif şekilde çalışmak ve sicil kaydına sahip olunması gerekiyor. Bunlara ek olarak başvuru yapıldıktan sonra bir ekip tarafından denetime tabi tutulacak. Denetim sonucu ekip uygun görürse 1000 TL ödeme yapılmış olacak. Bu ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar esnaf olduklarını kanıtladıktan sonra kimlik belgelerini de dosyaya koymak zorunda. İlgililer gerekli gördüğü halde başka belgeler isteyebilir. Bu belgelerden bir tanesi mevcuttaki kira kontratı olabilir. Çünkü bu ödemeler ihtiyaç sahibi esnaflar için yapılacak. İhtiyaç sahibi olunduğu bir şekilde belgelendirilmelidir. İlgili kurum bunun belgelendirilemesini isteyebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP