Ev Kredisi Almak İçin Ne Kadar Maaş Almak Gerekiyor?

Ev Kredisi Almak İçin Ne Kadar Maaş Almak Gerekiyor?

Konut kredisi onayı almak için dikkat edilmesi gerekenlerden biride maaşa göre kredi hesaplaması yapmaktır. Peki, ev kredi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Ev Kredisi Almak İçin Ne Kadar Maaş Almak Gerekiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut kredisi çekmek istiyorum diyen kişilerin onay alabilmesi için mutlaka öncesinde maaşa göre kredi hesaplama işlemi yapması gerekir. Çünkü doğru belirlenmeyen kredi limiti ne yazık ki kişinin yüksek kredi notu ortalaması olsa da kredi reddi sonucu ile karşı karşıya kalmasına neden olacaktır. Peki, maaşa göre kredi limiti nasıl belirlenir?

Maaşa Göre Kredi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Maaa göre kredi konut kredi hesaplama işlemini yapmak için dikkat etmeniz gereken tek nokta aylık belgelenebilir toplam hane halkı gelirinin yarısını aşmayacak şekilde kredi limiti belirlemektir. Örneğin eşiniz ve siz çalışıyorsanız, konut kredisi başvuru formu doldurmadan önce ikinizin maaşını toplamanız bu tutarı ikiye böldükten sonra aylık taksit tutarı bu rakamı aşmayan bir kredi limiti belirlemeniz yeterlidir.

Örnek hesaplama yapmak gerekirse sizin maaşınız 2 bin 500 lira eşinizin maaşı 2 bin lira ise ikinizin toplam maaşı tutarı olan 4 bin 500 liranın yarısı olan 2 bin 250 lirayı aşmayan tutarda konut kredisi limiti için başvuruda bulunabilirsiniz. Örneğin 60 ay vadeli konut kredisi çekmek istiyorsanız bu durumda maksimum 2 bin 250 TL X 60 ay = 135 bin lira onay alabileceğiniz maksimum konut kredisi tutarıdır. Yani aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarını kullanmak istediğiniz konut kredisi vadesi ile çarparak “en fazla ne kadar kredi kullanabilirim?” sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP