DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Ev Alacak Vatandaşlar Bir Daha Düşünsün Her Şey Yeniden Güncellendi
  • Finans 365
  • Finans
  • Ev Alacak Vatandaşlar Bir Daha Düşünsün Her Şey Yeniden Güncellendi

Ev Alacak Vatandaşlar Bir Daha Düşünsün Her Şey Yeniden Güncellendi

Yapılan açıklamaya göre ilk kez ev alacak vatandaşlar için yeni bir çalışma başlatıldı. Buna göre belli şartlar sağlanıyorsa kişilere destek olunacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Ev Alacak Vatandaşlar Bir Daha Düşünsün Her Şey Yeniden Güncellendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 bin TL’ye varan ödemelerin yapılacağı uzun zamandır konuşuluyordu. Bu konuşmalar hayata geçirildi ve ev almak isteyen ilk kez ev alacak olan ve 27 yaşından genç evlenen çiftlere hibe desteği verilmesine karar verildi. Verilen hibe desteğinin geri ödemesi istenmeyecek bundan dolayı vatandaşlar rahat edebilir. Buna ek olarak devletin vatandaşlardan birtakım istekleri mevcut. Buna göre bu destekten yararlanacak vatandaşların ilk kez ev alıyor olması gerekiyor. Burada yaş vs. önemli olmayıp daha önceden ev sahibi olunmaması gerekiyor. Bir diğer önemli seçenek ise vatandaşın evsiz olması gerekiyor. Evsiz vatandaşlar için de hibe desteği verilecek. Bir diğer seçene ise çiftler hibe desteği almak için başvuruda bulunabilir. Çift olarak başvuruda bulunulabileceği gibi ayrı ayrı da başvuruda bulunmak mümkün. Ancak bu evlilik 27 yaşından önce olmalıdır.

Banka Hesabında Birikim Yapılabilir

Ev almak için banka konut birikim hesabı açan vatandaşlar daha karlı olacak. Buna göre ilerleyen tarihlerde duyurusu yapılan bankalarda birikim hesabı yapan vatandaşlara devlet, desteklerini artırmayı planlıyor. Belli şarlar dahilinde yapılacak ödeme destekleri için başvuruların kısa zamanda açılması bekleniyor. Başvurular açıldıktan sonra E Devlet üzerinden kayıt olma imkanınız bulunuyor. Birikim hesabı için getirilen süre ise en az 36 ay. 36 aya varan birikimler için devlet desteklerini artıracak ve 60 aya varana kadar artarak devam edecek. 60 ay ve üstünde devlet desteği yüzdesi sabit kalacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP