Evlilik Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Evlilik Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Evlilik Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Evlilik için kredi alınabilecek bankalar hangileridir, hangi belgeler istenmektedir, şartlar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Evlilik Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni evlenenlere kredi veren bankalar devlet destekli kredi verenler ve gelir belgesiz kredi veren bankalar olmak üzere ayrılmaktadır. Yeni evlenen çiftler için birçok evlilik desteği verilmekte olup evlilik kredisi de bu desteklerin arasında yer almaktadır. Yeni evlenen çiftlere birçok banka aracılığı ile kredi verilmektedir. Bu bankalar arasında ise İş Bankası, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası yer almaktadır. Evlilik kredisinin miktarı düşük olup faiz ve vade süreleri alınan miktara göre farklılık göstermektedir.

Evlilik Kredisi Sunan Bankalar

Evlilik kredisi veren birçok banka bulunmaktadır. Bankalar evlilik kredisi için ortak şartlar belirlemiş olup bu krediyi sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve ilk kez evlenecek çiftlere vermektedir. Evlilik kredisi veren bankaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Vakıflar Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Garanti Bankası aracılığı ile evlilik kredisi başvurusu yapılabilmektedir.

Ziraat Bankası Evlilik Kredisi İmkanı

Ziraat Bankası evlilik kredisi 2018 yılında da verilmeye devam edilmektedir. Kredi miktarı için üst limit olarak 20 bin Türk Lirası belirlenmiş olup bu kredi miktarı için 36 aylık vade belirlenmiştir. Ancak bazı durumlarda 20 bine kadar çıkabilen kredi miktarı genellikle alınan net maaş miktarının en fazla 4 katı kadar verilmektedir. Asgari ücret ile geçinen bir kimsenin alması gereken maaş miktarı en fazla 10 bin Türk Lirası olabilmektedir. Ziraat Bankası tarafından verilmekte olan evlilik kredisini çiftler ödemeye 3 ay sonra başlayabilmektedir.

İş Bankası Evlilik Kredisi

Türkiye İş Bankası evlilik kredisi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Evlilik kredisi için vade süresi 48 ay olup maaşın 4 katına kadar kredi verilebilmektedir. İş Bankası tarafından verilmekte olan evlilik kredisinin faiz oranları oldukça düşük tutulmuştur.

Halk Bankası Evlilik Kredisi

Halk Bankası evlilik kredisi veren bankalar arasındadır. Halk Bankası evlilik kredisi için başvuranlara 5 bin Türk Lirasına kadar kredi vermektedir. 5 bin Türk Lirası için belirlenen vade üresi ise 48 ay olup faiz oranları farklılık göstermektedir. Halk Bankası evlilik kredisi için bazı şartları bulunmaktadır. Bu şartlara göre başvuru yapan ve evlenen çiftlerin 18 ile 24 yaş arasında olmasını istemektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP