Hibe Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

Hibe Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

Hibe kredi almak isteyenlerden istenen şartlar nelerdir? Hibe kredisi için nereye başvurulur?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Hibe Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletten hibe desteği almanın yolları bulunmaktadır. Devlet çoğunlukla Kosgeb aracılığı ile kişilere bazı iş konularında hibe yardımları yapmaktadır. Bu hibelerle de istihdam sorununu çözmek ve kişileri yeni girişimlerde bulunmaları için teşvik etmek hedeflenmektedir.

Ülkemizde çalışan kadın sayısı hala istenen seviyenin gerisinde yer almaktadır. Bunun için devletten kadınlara geri ödemesiz kredi verilmektedir. Girişimcilik faaliyetlerinde bulunan kadınlar hali hazırda çalışmayan kişilerse İş-kur’dan, çalışanlar ise Kosgeb’ten hibe desteği alabilmektedir. Böylece kadınların üretim faaliyetleri içinde daha fazla yer alması sağlanmaktadır.

Kadınlara verilen hibeler dışında yeni bir iş kurmayı düşünen kişiler için Kosgeb çeşitli destekler vermektedir. Bu desteği almaya hak kazanan kişilere bankalar tarafından kredi de verilmektedir. Bunun için de izlenmesi gereken bazı adımlar vardır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Kosgeb hibe olanağından yararlanmak için yapılması gereken ilk şey uygulamalı girişimcilik eğitimi almaktır. Hibe başvurusu için bu eğitimin alınmış olma şartı aranmaktadır. İhtiyaca uygun verilen bu eğitimler Kosgeb tarafından karşılanmaktadır. Fakat üniversite örgün eğitimi sırasında girişimcilik eğitimi almış kişilerin uygulamalı girişimcilik eğitimine gitmesine gerek bulunmamaktadır. Kosgeb’in eğitiminden yararlanacak kişiler internet sitesi üzerinden eğitim başlangıcının ne zaman olduğuna dair bilgi edinebilir.

İş Planının Hazırlanması

Uygulamalı girişimcilik eğitimini alan kişilerin iyi bir iş planı hazırlaması gerekmektedir. Hazırlanacak bu plan Kosgeb’ten hibe alınmasını sağlayacak en önemli etkenlerden bir tanesidir. Başvuru sonrasında değerlendirme sürecinde en çok dikkat edilen şey hazırlanan iş planının uygulanabilir olup olmadığıdır.

İyi bir iş planının nasıl hazırlanacağına dair fikri olmayan kişiler internetten örnek iş planlarına bakabilmekte ve nasıl hazırlanması gerektiği hakkında yardım alabilmektedir.

İş planını oluşturan kişiler gerekli olan belgeler ile başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Değerlendirmeye giren bu projelerin kabul edilip edilmediğine dair sonuç kişilere bildirilmektedir. Başvurusu onaylanan kişiler ise Kosgeb veri tabanına kayıt yaptırmalıdır.

Kosgeb veri tabanına kayıt internet sitesi üzerinden E-Kobi sistemi aracılığıyla yapılabilmektedir. Şifre ile sisteme giren kişiler Kobi beyannamesini doldurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Tüm evraklarını toplayan kişiler bunları Kosgeb’e teslim ederek başvurdukları hibeleri alabilmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP