Hibe Almak İsteyen Vatandaşlar Birbirilerini Ezdi 30 Bin TL İçin Büyük Savaş Başladı

Hibe Almak İsteyen Vatandaşlar Birbirilerini Ezdi 30 Bin TL İçin Büyük Savaş Başladı

İşini kurmak isteyen ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için devlet yeni bir çalışma başlattı. Buna göre 30.000 TL ödeyecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Hibe Almak İsteyen Vatandaşlar Birbirilerini Ezdi 30 Bin TL İçin Büyük Savaş Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklama göre devlet kendi işini kurmak isteyin vatandaşları bundan sonra daha da destekleyecek. Pandemi dolayısıyla özel sektörde yaşanan sıkıntılar devleti çok etkiliyor Ülke ekonomisinin kilit bir yerinde olan özel sektörler ve esnaflar yaşana pandemi neticesinde oldukça kan kaybetti. Bu durumun önüne geçmek isteyen devlet kendi işini kuracak her vatandaşa ödeme yapacağını açıkladı. Belli şartlar dahilinde yapılacak ödemelerin Ziraat Bankası aracılığıyla vatandaşlara verilmesi planlanıyor. Kendi işini kurmak isteyip kuramayan ya da hâlihazırda yemi işletmesi olup bu işletmeyi, büyütmek isten vatandaşlara verilecek hibe sayesinde binlerce esnaf ve esnaf adayı rahat bir nefes alacak.

Gerçek İhtiyaç Sahipleri Belirlenecek

30 bin TL’ye varan ödemeler için vatandaşlara şart koşan devlet bu şartları saplayan vatandaşlara ödeme yapacağını açıkladı. Şartlar fazla katı olmamakla beraber gerçek anlamada işine yarayacak vatandaşı tesit etmek adına koyulan şartlar olarak belirtildi. Bu şartlardan ilki 18 yaşından büyük olmak olarak açıklandı. 18 yaş sınır yaştır ve hukuki tüm sonuçlar bu yaş ve yaşın üstünden cereyan eder. Devlet vereceği hibe desteğinin sorumluluğunu vatandaşa verirken sorumlulukları da vatandaşa yüklüyor. Buna ek olarak kurulacak işe dair girişimcilik belgesinin olması da önemli. Bu belge olmadan vatandaşlara hibe desteği verilmeyecek. Bir diğer öneli husus kamusal haklardan yararlanmayı engelleyecek suçlara bulaşmaması olunması da önemli bir şart olarak karşımıza çıkıyor. Cezası olan vatandaşlar ödeme alamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP