DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Hindistan Başbakanının Kripto Hesabına Siber Saldırı

Hindistan Başbakanının Kripto Hesabına Siber Saldırı

Son dönemlerde kripto paralara ilginin artması, hackerlerin da bu alana yönelmesine sebep oldu. Hindistan başbakanı Narendra Modi’nin Kripto Para hesabını sosyal medya hesabından çalarak hesaptan ‘Hindistan, Bitcoin'i yasal para ilan etti. ‘Linke tıklayın, Bitcoin kazanın!’ yazdılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Hindistan Başbakanının Kripto Hesabına Siber Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan başbakanı Narendra Modi’nin hesabı, siber saldırganlar tarafından çalındı. Modi’nin hesabına giriş yapan kişiler, buradan Bitcoin kripto para birimini kullanarak dolandırıcılık yaptılar. Giriş yaptıkları hesaptan Hindistan’ın Bitcoin’i yasal para olarak ilan ettiklerini ve 500 BTC alındığı yazıldı ve şu ifadelere yer verildi:

“Hindistan, resmen Bitcoin’i yasal para olarak kabul etmiştir. Hükümet, 500 BTC satın almış ve bunları halka dağıtmaya karar vermiştir. Acele edin… “

Hackerlar tarafından çalınan Hindistan başbakanının hesabı, daha sonra yeniden kontrol altına alındı.

 Dolandırıcılığın Yeni Taktiği

Bilindiği gibi kripto paraların son zamanlarda ciddi manada ilgi göstermesi, siber saldırganların da aynı şekilde sosyal medya hesaplarını ciddi bir araç şeklinde kullanmasına sebep oldu. Açılan sahte hesaplar üzerinden ücretsiz kripto para dağıtıldığı yönünde paylaşılan mesajlara kanan vatandaşlar, dolandırıcılar tarafından mesaj içerisinde yazılan linkin tıklanmasını talep ediliyor. Vatandaşların bu link ya da diğer iletilere tıklaması neticesinde kripto paraları ya da diğer normal hesapları otomatik bir şekilde saldırganların eline geçiyor. Virüslü linkler sebebiyle pek çok sıcak cüzdan, bu yöntem aracılığı ile ele geçirebiliyor. Özellikle de fenomen olan hesapların aynı profil fotoğrafını kullanan kopyaları, vatandaşları anlık bir şekilde tuzağa düşürebilir ve hesaba erişim sağladıktan sonra kripto paralar başta olmak üzere diğer pek çok varlığın çalınmasına sebep olabilir.

 Amerikan Başkanı Biden Başta Olmak Üzere Pek Çok Ünlü İsmin Hesabı Çalınmıştı

Kripto para dolandırıcıları, daha önce aynı yöntemleri kullanarak Amerikan başkanı başta olmak üzere Tesla CEO’su,ünlü milyarder Elon Musk, dünyanın en zengin insanları arasında bulunan Jeff Bezos, Binance CEO’su, kripto para borsaları önde gelen isimleri, iş ve sanat dünyasının bilindik simalarına kadar pek çok kişinin hesabını çaldı. Çalınan bazı hesaplara kısa süre içerisinde yeniden erişim sağlanırken, ortaya çıkan zarar ise milyarlarca dolar değerinde.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP