DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İnternetten Kredi Kartı İle Elektrik Faturası Ödeme Nasıl Yapılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • İnternetten Kredi Kartı İle Elektrik Faturası Ödeme Nasıl Yapılır?

İnternetten Kredi Kartı İle Elektrik Faturası Ödeme Nasıl Yapılır?

ABONE OL
19 Mart 2023 02:27
İnternetten Kredi Kartı İle Elektrik Faturası Ödeme Nasıl Yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternetten kredi kartı ile elektrik faturası ödeme yöntemi, aboneler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Elektrik faturası ödeme işlemi için öncelikle borç sorgulaması yapılması gerekmektedir. Borç sorgulaması için, elektrik satın alınan kurumun resmi internet sayfasına girilerek, tüketicinin TC kimlik numarası ve abone numarası sisteme girilmelidir.

Borç bilgileri öğrenildikten sonra, kredi kartı bilgileri sisteme girilerek internetten kredi kartı ile elektrik faturası ödeme işlemi tamamlanabilir. Bu işlem için, abonelerin elektrik satın aldıkları firmanın web sitesine girerek sitedeki yönlendirmeleri takip etmeleri yeterlidir.

Kredi kartıyla elektrik faturası ödenmesi çok pratik bir yöntemdir. Ancak bankaya otomatik ödeme talimatı verilmeden yapıldığı takdirde, ödeme yapan abonenin hesabından banka tarafından işlem ücreti kesilebilir. Banka tarafından tahsil edilen işlem ücreti tutarı, elektrik faturasının %1 ila %2.50 arasındadır. Bu tutar, ödemenin yapıldığı her kurumun kendi içinde belirlediği oranda değişiklik gösterir.

İnternetten kredi kartıyla elektrik faturası ödenmesi genellikle güvenli işlemler arasında yer alır. Ancak, internet ortamının çeşitli problemlere açık bir ortam olduğu düşünülürse, bu konuda tedbirli davranmakta yarar vardır. İnternet bankacılığından yararlanılarak ya da elektrik alınan şirketin internet sitesinden kredi kartı ile fatura ödendiğinde e-dekont alınmalıdır. E-dekont alındıktan sonra, yani ödemenin yapıldığı belgelendikten sonra işlem son derece güvenlidir.

Kredi kartı kullanan tüketiciler müşterisi oldukları bankalara otomatik ödeme talimatı verebilirler. Bu sayede, elektrik faturaları kredi kartından düzenli olarak tam zamanında ödenir. Faturalarda geç kalma söz konusu olmayacağı için elektrik kesintisi vb. mağduriyetler de yaşanmaz. Kredi kartından elektrik faturası otomatik olarak ödendikten sonra, kredi kartının son ödeme tarihinde ekstrede belirtilen tutar tüketici tarafından bankaya ödenir. Otomatik ödeme talimatı verilerek, kredi kartı üzerinden yapılan elektrik faturası ödemesi için bankalar tarafından işlem ücreti alınmaz. Bu aşamada komisyon alan birkaç istisnai banka mevcuttur.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP