DOLAR

32,4963

-0.15%
EURO

34,9562

0.28%
ALTIN(gr)

2.433,25

0,43%
BİST 100

%
İstihdam Alanlarına Kadın Eli Değecek Yeni Pakette Şok Detaylar
  • Finans 365
  • Gündem
  • İstihdam Alanlarına Kadın Eli Değecek Yeni Pakette Şok Detaylar

İstihdam Alanlarına Kadın Eli Değecek Yeni Pakette Şok Detaylar

Son dönemde kadınların iş gücüne katılımı ciddi oranlarda arttı. Devlet desteklerinin ve çeşitli iş projeler ile artan bu oranların daha da artacağı öngörülüyor. Hazırlanan son devlet desteği paketi ile çalışan annelerin gözü arkada kalmayacak. Ayrıca meslek öğrenirken ödeme almaları da mümkün olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
İstihdam Alanlarına Kadın Eli Değecek Yeni Pakette Şok Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş’te Anne Projesi kapsamında yürütülecek çalışma ile çalışan annelerin istihdam alanlarında bulunmaları teşvik ediliyor. Devlet destekleri devam ederken kadınların çalışması ve meslek öğrenmeleri kolaylaşacak. Yapılan hesaplamalarda 42 bin kadının bu projeden yararlanması bekleniyor. Devlet desteği alabilmek için çalışan annenin çocuğunun 0-15 yaş aralığında olması isteniyor. İŞKUR’un desteklediği bu projede kadınlar devlet desteği alırken meslek edindirme eğitimlerine de katılacak. Halihazırda işi var ise çocuk bakımı için devlet desteğinden yararlanmaya devam edecek.

Birçok Koldan Destek Almak Mümkün Olacak

81 ilde uygulanacak bu çalışmada desteklenmeyen kadın kalmayacak. Her iş kolunda kadınların varlığı hissettirilirken çocuklar için de ödemelerdeyapılacak. Projeden yararlanmak için kadınların kurulan İş Kulüpleri ya da İş ve Meslek Danışmanlığından destekler alacak. Bu destekler sayesindeistihdamı olan iş sahalarına da yönlendirme sağlanacak. Bu gelişmelere ek olarak günlük devam edecek eğitimlere katılacak annelere çocuk desteği ayrıca aylık zarurîödemeler de yapılacak. 400 TL olması planlanan destek ile de giderler karşılanmış olacak. Proje sayesine kadın yeni meslekler öğrenirken çocukları için ayrı kendisi için ayrı devlet desteklerinde yararlanmış olacak. Ödenecek destekler ile kadınların daha da güçlendirileceğinin altı çizildi. Kendine yetebilen kadınlar iş gücüne kolaylıkla dahil olabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP