DOLAR

32,4953

-0.15%
EURO

34,9810

0.39%
ALTIN(gr)

2.434,34

0,47%
BİST 100

%
Kabine Yarın Toplanıyor, İşte Masadaki Konular!

Kabine Yarın Toplanıyor, İşte Masadaki Konular!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın kabine toplantısı ekonomi gündemi ile toplanacak. Milyonlarca vatandaşın kilitlendiği Beştepe’deki toplantıda stokçuluk, emekliye zam ile kur hareketliliği konuları başta olmak üzere pek çok konu ele alınacak.   Kabinenin gündemindeki diğer konular ise memura zam, 3600 ek gösterge ile dış politikada ise Afganistan'a yönelik yapılacak insanı yardımlar ile Azerbaycan-Ermenistan hattında normalleşme adımlar olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Kabine Yarın Toplanıyor, İşte Masadaki Konular!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi ağırlıklı konuların görüşüleceği Cumhurbaşkanlığı kabinesi Yarın toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlık edeceği toplantıda görüşülecek konular arasında ekonomi ağırlıklı konular arasında kurda meydana gelen hareketlilik, stokçuluk ile emekliye zam bu konuları 3 kritik başlığı oluşturacak.

 Kurda Dengeyi Sağlamak Amacıyla Atılacak Adımlar Konuşulacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta vermiş olduğu faiz kararı ile %14’lere kadar gerileyen politika faizi, döviz kurlarının yukarı yönlü hareket etmesine sebep olmuş ve Merkez, aybaşından itibaren dövize 5 kez müdahalede bulunmuştu. Bu müdahalenin sonrasında kurlarda stabil bir ortamın yakalanması ile fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi maksadıyla atılacak adımlar kabine toplantısında ele alınacak.

 Stokçuluk

Uzun zamandır Türkiye gündeminde bulunan stokçuluk konusu da toplantıda gündeme gelecek başlıklardan birisidir. Meclis genel kuruluna bu hafta gelecek olan stokçuluğa verilen cezaların yükseltilmesi yönündeki kanun teklifinin de gündeme geleceği konuşuluyor.

Asgari Ücrete Yapılan Zam Sonrasında Emekliler De Zam Bekliyor

Kabine toplantısının masasında yer alan bir başka konu ise emekli vatandaşları yapılacak zam olacak. Asgari ücrete yapılan %50 oranında zammın sonrasında emekli vatandaşlar da bir zam beklentisi meydana gelirken, pek çok emeklinin maaşının asgari ücretin altında kalması bekleniyor. Emeklilerin maaş seviyesinin daha da yukarılara çıkarılması açısından yapılabilecekler toplantının gündeminde yer alacak. Masada emekliye yapılacak seyyanen zam veya asgari ücrete yapılacak zam oranı kadar emekli maaşına zam yapılması gibi seçenekler ön planda yer alıyor. Bu seçeneklerin bütçeye olan etkisi de kabine toplantısında ele alınacak.

3600 Ek Gösterge İle Memura Zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın gerçekleştirilecek kritik kabine toplantısının bir başka başlığı ise memurlar. Memurlar, toplu sözleşme dönemi içerisinde 2022 senesine ait %5 zam + enflasyon farkı alacaklar fakat meydana gelen kur artışı ile fiyat yüksekliği gibi sebepler göz önüne alındığında ek zam beklentisi ortaya çıkıyor. Buna yönelik asgari ücret sonrası işaret edilmişti ve buna olumlu da bakılmış. Diğer taraftan 3600 ek gösterge açısından yürütülen çalışmaların da aynı şekilde hızlanması öngörülüyor. Yarın gerçekleştirilmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete sesleniş konuşmasıyla halkın merak ettiği sorulara cevap verecek.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP