DOLAR

32,3260

0.22%
EURO

35,0870

-0.15%
ALTIN(gr)

2.280,95

0,17%
BİST 100

%
KDV Denetimleri Hız Kazanıyor !

KDV Denetimleri Hız Kazanıyor !

ABONE OL
13 Şubat 2022 15:22
KDV Denetimleri Hız Kazanıyor !
1

BEĞENDİM

ABONE OL

KDV Denetimleri Hız Kazanıyor !

KDV Denetlemelerinin hızlanacağı Ticaret bakanı Mehmet Kuş tarafından duyuruldu. Pazartesi itibari ile KDV denetlemelerinin aşırı derecede yoğunlaşacağını Twitter resmi hesabından duyurdu.

Bir süre kdv’lerin %8 den %1 e düşmesi esnafı bir nebzede olsun rahatlatmıştı fakat geçtiğimiz zaman içerisinde KDV oranları tekrardan %8’e çıkmıştı. Son zamanlardan sonra piyasaya hareket vermek için Temel gıda ürünlerinde tekrardan KDV oranları %1’e düşürüldü. Ticaret bakanı Mehmet Kuş KDV düşürülmesinin ardından etiket fiyatlara yansıması yönünde denetlemelerin hızlanacağına dair Twitter’dan mesaj verdi.

mehmet kuş

mehmet kuş

Türkye Cumhuriyet Ticaret Bakanı olan Mehmet Muş Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz. 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız. Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın.” ifadelerine yer vererek mesaj paylaşımında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP