DOLAR

32,4742

-0.21%
EURO

34,9574

0.31%
ALTIN(gr)

2.433,45

0,44%
BİST 100

%
Kimlik göster paranı PTT’den hemen al! Anne-babalara 13 bin 100 lira verilecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kimlik göster paranı PTT’den hemen al! Anne-babalara 13 bin 100 lira verilecek

Kimlik göster paranı PTT’den hemen al! Anne-babalara 13 bin 100 lira verilecek

ABONE OL
20 Kasım 2022 11:55
Kimlik göster paranı PTT’den hemen al! Anne-babalara 13 bin 100 lira verilecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne-babalara 13 bin 100 lira verilecek… Kimlik göster paranı PTT’den hemen al! Ödenecek tutarlar çocuk sayısına göre farklılık göstermektedir. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen annelerin 2015 yılı ve sonrasında doğum yapmış olmaları gerekiyor. Bu yardımın en büyük sebebi çocukların dünyaya geldikleri anda ihtiyaçlarının giderilmesi ve annenin ihtiyaç durumunda kedine ve bebeğine bakabilmesi için destek verilmesidir.

Çocuk Ödemesi Almak İçin Ne Yapılmalı

Ülkemizde ilk defa yapılacak bir uygulamayla PTT üzerinde kişinin hesabı olsun ya da olmasın herkes çipi bulunan kimlik kartlarıyla birlikte onlara verilen şifreleri kullanarak giriş yapacak ve hesaplarındaki parayı çekebilecek.

Şifreler kimlik teslim edilirken nüfus müdürlükleri tarafından verilmiştir. Şifresini hatırlamayan işiler işlerini şubelerden de halledebilecek. Ödemelerin tarihi kişilere gönderilecek SMS ile haber verilecek. Çocuğu bulunan kişiler bu yüksek enflasyon döneminde devlet desteğinden yararlanabilecek.

Burada ek bir şart bulunmamaktadır. 2015 yılı ve sonrasında doğumun gerçekleşmesi yeterlidir. Herkes çocuk desteğinden faydalanabilecek. Çocuk yetiştirmek zor ve masraflı olduğu için devlet çocuklar için ayrılmış olan bu destekle ailelerin yükünü paylaşmayı planlıyor.

Anne-Babalara 13 bin 100 Lira Verilecek

15.05.2015 tarihi ve ardından canlı doğum yapan Türk vatandaşlarına doğum yardımı verilmektedir. Aileler ilk defa bebek sahibi olacaklar ise 300 TL ödenir. Eğer aile ikinci çocuğunu dünyaya getirecek ise ödeme tutarı 400 TL’dir. Ailenin daha daha eskiden iki çocuğu varsa ve üçüncü çocuklarını dünyaya getirecekler ise 600 TL doğum parası alacaklar. Ödeme almayanlar kaymakamlık SYDV birimlerine müracaat yapabilirler.

Bebek sahibi olacak ailelere en mühim destek ise doğum izni parası olacak. Çalışan kadınlar anne olmaya hazırlandıklarında belli bir vakit izin kullanırlar. Bu iznin bir bölümü doğumdan evvelce bir bölümü ise doğumdan sonra olur. Anne olmaya hazırlanan bayanlara ise işverenleri hamilelik izin süresi boyunca maaş ödemez.

Bu dönemde devlet SGK vasıtasıyla doğum izni parası öder. Ödemeler kadınların brüt maaşları üzerinden yatar. 2022’de en düşük ödeme alan asgari ücretli bayanlara doğum izni parası olarak 12 bin 455 TL verilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Rabia

    Ben bişey annamadim beni aydinlatirmisiniz

  • Sanane

    2015 önce doğan çocukların masrafı yok ya zaten

  • Cengiz

    Çok zor durumdayım yardıma ihtiyacım var destek bekliyorum bir kız çocuğun var hiçbiryerde çalışmıyorum hiçbir gelirim yok kira dayım yani kısacası destek bekliyorum yardıma muhtacım


HIZLI YORUM YAP