DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Konkordato İsteyen Firmalar Arasına Ulusoy Ulaşım da Katıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Konkordato İsteyen Firmalar Arasına Ulusoy Ulaşım da Katıldı

Konkordato İsteyen Firmalar Arasına Ulusoy Ulaşım da Katıldı

Ekonomide yaşanan gelişmeler neticesinde Ulusoy Ulaşım da konkordato talebinde bulunduğunu duyurdu. 320 araçlık bir ulaşım filosu bulunan şirkete bir komiser ataması yapıldı ve 3 ay geçici süre tanındı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Konkordato İsteyen Firmalar Arasına Ulusoy Ulaşım da Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatırlanacağı üzere Türkiye’nin en köklü seyahat firmalarından olan Ulusoy Seyahat geçtiğimiz sene iflasını açıklamıştı. Şirketin marka hakkını ise Ulusoy Ulaşım Petrol’e devredilmişti. Ulusoy Ulaşım’da şirketin devrinden kısa bir süre sonra konkordato ilan eden firmalar arasına katıldı.

23 Kasım tarihinde yapıldığı öğrenilen konkordato başvurusunun mahkeme tarafından değerlendirildiği açıklandı. Buna göre şirketin başvurusunu değerlendiren mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi ve şirkete Evren Kılıçoğlu, Yasin Doğan, Sabit Selman Tünal konkordato komiseri olarak atandı.

ULUSOY ULAŞIM KONKORDATO İLAN ETTİ

Ulusoy Ulaşım’ın konkordato ilan edilmesinin ardından henüz bir açıklama yapılmadı. Halen 320 filosuyla dikkat çeken şirketlerin başında gelen Ulusoy Ulaşım, yılda ortalama 3.5 milyon yolcu taşıyor. 1937 yılında Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy tarafından, Trabzon-Of arası yük taşımacılığına dayanan şirketin geçmişi geçtiğimiz yıl iflas ile sona ermişti.

O dönemden sonra Ulusoy’un logosu ve marka kullanım hakkı Ulusoy Ulaşım Petrol’e devredildi. Böylece asıl Ulusoy iflas etmiş olmasına rağmen üzerinde markanın logosu olan otobüsler yolculuğuna devam etmiş oldu.

Ekim ayı içerisinde ayrıca Pamukkale Turizm konkordato ilan ettiğini açıklamıştı. 600 araçlık filosu olan Pamukkale Turizm’in konkordato ilan etmesinin ardından 320 araçlık filosuyla yolcu taşıyan Ulusoy Ulaşım da konkordato ilan etti.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP