Konut Kredisinin Hepsini Veren Bankalar

Konut Kredisinin Hepsini Veren Bankalar

Bankalardan konut kredisi çekmek isteyen kişilerin zorlandıkları konulardan biride gereken konut kredisi peşinatı tutarını tamamlamaktır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Konut Kredisinin Hepsini Veren Bankalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut Kredisi Peşinatı Nedir?

Konut kredisi çekmek isteyen kişiler tarafından bankaya ödenmesi zorunlu olan ön ödeme tutarı miktarına konut kredisi peşinatı adı verilmektedir. Bu tutar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından belirlenerek bankalara bildirilmekte olup, bu oranın bankalarca değişik olarak uygulanması mümkün değildir.

Konut Kredisinin Tamamını Alabilir Miyim?

Evet, peşinatsız konut kredisi veren bankalar bulunmakta olup ancak bunun için tamamına konut kredisi çekmek isteyen kişinin mutaka satın alacağa konuta ek olarak ikinci bir konutun daha tapusunu bankaya ipotek olarak göstermesi şartı aranır.

Yani tamamına konut kredisi veren bankalar sizden iki konutun tapusunu kendi bankaları lehine ipotek olarak göstermenizi ister. İkinci konut tapusu için ise bir sınırlama uygulanmakta olup bu konut rızası olan herhangi birine ait olabilir. Yani tapusu üzerine bankanın ipotek koyması şartını kabul eden bir başkasının tapusu da verilebilir. Banka konut kredisi çekerek satın alacağınız evin tapusunun yanı sıra ikinci bir evin tapusunu daha ipotek göstermeniz durumunda tamamına konut kredisi çekmenize izin verir.

Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar 2018

Yukarıda yazılı olan şartı taşımanız durumunda konut kredisi veren bankaların tümü aynı zamanda tamamına konut kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Yani her banka peşinatsız konut kredisi kullandırabilir. Ancak bankalar genelde yüksek kredi notu ortalaması ve yüksek maaş belgesi sunabilen kişilere onay vermektedir.

Emlak365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP