Kredi Tahsisinde Zorunlu Belge Sayısı Arttı

Kredi Tahsisinde Zorunlu Belge Sayısı Arttı

Kredi tahsis evraklarında değişliklik yapıldı. 500 milyon TL ve üzerinde kredi çeken şirketlerden ekstra evrak istenecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Kredi Tahsisinde Zorunlu Belge Sayısı Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar 500 milyon TL ve üzeri kredi alan müşterilerinden kredi tahsis aşamasında bazı belgeler talep ediyorlardı. Artık bankalar kredi tahsisinde Talep edilen zorunlu belge sayısını arttırdı.

İstenen zorunlu belge düzeninde yapılan değişikliklerin ardından ilave belgelerde istenecek. Resmi gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliği ile kredi işlemlerinde bankalarca alınması gereken zorunlu belge sayısı artış gösterdi.

Belge Sayısı Artıyor

Bundan sonra 500 milyon TL ve üzerinde kredi alan müşteriler Kredi tahsis aşamasında kamu gözetimi muhasebe ve denetim standartları Kurumu tarafından yetkililer tam bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenmiş konsolide olmayan Finans tabloları alınması da zorunlu olacak.

Bankalardan 500 milyon ve üzerinde kredi alan müşteriler artık daha fazla belge vermek zorunda kalacak. Kredi kullanacak işletmelerin ilgili muhasebe ve finansal raporlama standartları gereği eğer bir işletmeye bağlı ortakları bulunuyorsa ana ortaklığının yetkilendirilmiş bağımsız denetim kuruluşunca denetlenmiş finansal tabloları da gönderilmek zorunda olacak.

Yasalaşan kanuna göre bankalar müşterilerinden sadece belge istemeyecek finansal tablolarda yer verilen bilgilerin hareketleri hazırlanacak ve bağımsız denetim kurulu güvence raporu doğrultusunda isterse analiz tablosu da talep edebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP