DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Ne Zaman Emekli Olurum? Bugün Emekli Olsam Ne Kadar Maaş Alırım?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ne Zaman Emekli Olurum? Bugün Emekli Olsam Ne Kadar Maaş Alırım?

Ne Zaman Emekli Olurum? Bugün Emekli Olsam Ne Kadar Maaş Alırım?

Çalışan her vatandaşın hayali emekli olabilme hakkı kazanmak oluyor. Süreli çalışan kesim her gün "ne zaman emekli olurum?" sorusunun cevabını arıyor. Çalışma hayatına yeni başlamış kişiler dahi Ne Zaman Emekli olurum? sorusunun cevabını hemen aramaya başlıyor. Peki emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağız? İşte tüm bu soruların cevapları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Ne Zaman Emekli Olurum? Bugün Emekli Olsam Ne Kadar Maaş Alırım?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilik hayali kuran vatandaşlar ne zaman emekli olabilirim ve emeklilik maaşım ne kadar olur sorularının cevaplarını arıyor. Bir çok web sitesinde ve uygulamada emeklilik yaşı ve maaşı hesaplamak için robotlar ile hesaplamalar yapılıyor. Devlet bu soruların cevaplarını vatandaşa sunmak için, SGK resmi internet sitesinde ” Ne Zaman Emekli Olurum?” “uyg.sgk.gov.tr/nezaman/” uygulamalar ile vatandaşa emeklilik yaşını ve emekli olduğunda hak ettiği maaşı hesaplamak için olanak sağlıyor. Emeklilik hesaplama robotu üzerinden elde edilen sonuçlar vatandaşların girdiği veriler doğrultusunda oluşturulduğundan emeklilik için gereken şartlar resmi kayıtlar üzerinden hesaplanıyor.

Ne Zaman Emekli olurum 2019

Emeklilik hesaplama robotunun istediği bilgileri girerek emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz.

Hesaplamam robotuna girilmesi gereken bilgiler,

Doğum tarihi, Cinsiyet, Malüllük durumu, Erken yaşlanma süresi, İşe başlama tarihi, SSK Prim gün sayısı, Yurt dışı hizmet süresi, başka sandıklara ait varsa hizmet süresi, askerlik ve sanatçılar için borçlanma süresi, 3600 gün doldurulduğu tarih ve fiili gün sayısı.

İstenilen bilgiler girildikten sonra, emeklilik hesaplama robotu ne zaman emekli olacağımızı tarihsel bir şekilde karşımıza çıkarıyor. Peki emekli olduğumuzda ne kadar maaş alacağız?

Ne kadar emekli maaşı alacağım?

Emekli aylıkları 4/A(Sigortalı), 4/B (Bağkur) ve 4/C (Emekli Sandığı) olmak üzere belirli sınıflara ayrılmıştır. Bu sınıflardan hangisinde çalışarak prim ödediyseniz o gruptan emekli olabilirsiniz. Bu yüzde çalışma şekliniz emeklilik maaşını doğrudan etkileyen bir sebeptir.

4A Sigortalı Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Emeklilik yaşı ve maaşı hesaplama robotu ile emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığı hesaplanıyor. Yapmanız gereken robotun istediği bilgileri sisteme girmek, bunlar SSK sicil numarası, TC kimlik no, Nüfus ili, doğum tarihi ve baba adı. Bilgiler eksiksiz girildikten sonra “sorgula” sekmesi seçilerek emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınız belli olmuş olacaktır.

4B Bağkur Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Eski adıyla Bağ- Kur olarak bilinen ve şimdide 4B olarak adlandırılan statü için emeklilik hesaplama E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmasının ardından , sistem içerisinde 4B emeklilik aylığı hesaplama menüsünden seçim yapılarak gerekli olan bilgiler giriliyor. Burada önemli olan Bağ-Kur statüsünün ne olduğunu seçmek oluyor. Tarım ve Esnaf olarak seçilen statünün ardından hesapla butonuna basarak emekli maaşı hesaplanıyor.

4C Emekli Sandığı Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

E-Devlet üzerinden yine giriş kontrolleri gerçekleştirilmesinin ardından 4C Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplaması yapılıyor. Memurların sıklıkla hesaplamalar yaptıkları emeklilik maaşları sistem üzerinde kolayca hesaplanabiliyor. Memurların Emekli Sandığı statüsünde yapacakları emeklilik maaş hesaplama farklı bilgilerin girilmesi ile elde ediliyor.

Memur emeklilerinin maaş hesaplamalarında aşağıdaki bilgilerin eksiksiz girilmesi isteniyor. Bu bilgileri,

Ek Gösterge,

Makam+ Görev Tazminat Göstergeleri,

İkramiye Yılı,

Kıdem,

Pay/Payda,

Maaş Tarihi,

Hizmet Yılı,

Hizmet Ayı,

Ek Göstergeler

Bu bilgilerin eksiksiz girilmesi ve ardından “Hesapla” seçeneğinin aktif edilmesi ile Emekli Sandığından Emekli olacak memurlar alacakları emeklilik maaşlarını hesaplayabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP