DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Ocak 2019 Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Asgari Ücretten Düşük Çıktı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ocak 2019 Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Asgari Ücretten Düşük Çıktı

Ocak 2019 Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Asgari Ücretten Düşük Çıktı

Ocak 2019 için yapılan açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre, açlık sınırı asgari ücretin altında kaldı. Detayları haberimizde aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Ocak 2019 Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Asgari Ücretten Düşük Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılının ilk açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belli oldu. Türk İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen araştırmalara göre Ocak ayında açlık sınırı 2 bin 20 TL olarak belirnen asgari ücretin altında kaldı. Türk İş tarafından yayımlanan raporda ayrıca dikkat çekilen bir diğer konu başlığı ise Gıda Fiyatları oldu.

Türk İş Sendikası’nın aylık olarak hazırladığı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarında Ocak ayında açlık sınırının 2 bin 8 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 6 bin 543 TL olarak açıklandı.

Yayımalanan raporda ayrıca gıda fiyatları üzerinde duruldu. Türk İş Sendikasının daha önceki raporlarında gıda fiyatlarında indirim beklendiğinin yazıldığı ancak bu durumun tersi yönde geliştiği vurgulandı. Bu kapsamda Türk İş yeni beklentisinin gıda fiyatlarının dahada artması olarak bildirdiğini duyurdu.

TÜRK İŞ’TEN AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI RAKAMLARI

Gıda fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yürütülen kampanyalar, piyasaya yapılan müdahaleler çarşı-pazar ve marketlerdeki fiyat artışını önlemedi. Piyasanın “görünmez eli” çalışanın cebindeki parayı kemirmeye devam etti. Özellikle dar ve sabit gelirli kesimlerin harcamalarında ağırlıklı yer kaplayan gıda ürünlerindeki fiyat artışı çalışanların geçim şartlarını olumsuz etkilemeye devam etti. Mutfak harcaması kapsamında günlük tüketimi fazla olan yaş sebze ve meyve fiyatları -ileri sürülen çeşitli nedenlere de bağlı olarak- bu ay tekrar yükseldi. Oysa TÜRK-İŞ tarafından hesaplanan gıda fiyatları endeksi ile TÜİK tarafından hesaplanan gıda endeksindeki son oniki aylık gelişimin yer aldığı şekilden de görüleceği üzere, piyasaya yapılan müdahale sonucu geçtiğimiz yılın son aylarında gıda fiyatları artışında belirgin bir gerileme yaşanmıştı. Ancak Konfederasyon tespitlerine göre bu ay gıda fiyatlarında tekrar yükselme eğilimi ortaya çıktı.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP