Pandemi Desteği İçin Başvurular Başlıyor Detaylar Açıklandı

Pandemi Desteği İçin Başvurular Başlıyor Detaylar Açıklandı

Korona virüs ile hayatımızagiren pandemi desteklerinde başvurular tekrar başlıyor. Detaylı bilgi veren yetkililer açıklamalara dikkat edilmesi öneriyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Pandemi Desteği İçin Başvurular Başlıyor Detaylar Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre milyonlarca ailenin yararlandığı pandemi destek paketi için yeniden başvuru süreci başlatılacak. Başlatılan bu surecivatandaşların çok iyi şekilde takip etmesi gerekiyor. Daha önceden E Devletten yapılan başvurular için alternatif oluşturmayan yetkililervatandaşları dikkatli olmaya davet ediyor. Pandeminin ilk aşamalarındaki yoğunluğun kalmayacağını tahmin eden yetkililersürecinfazlauzamasıyla beraber tahminlerin tersine biryoğunluğun olacağının da hesaba katılması gerektiğini duyurdu. Daha önceden oluşturulanbaşvurudavatandaşların sisteme giremediği öğrenilmiştir. Ödeneklerin kısıtlı olmaması vatandaşları inanılmaz şekilde galeyan getirmişti. Pandemi ödemeleri için hala bir kontenjan sıkıntısının olmadığını bildirenyetkililer bu defa sistemi de güçlendirdiklerini açıkladı. Yine de vatandaşların günaşırı sistemikontroletmeleri salık verildi.

Tekrar Başvuru Kabul Edilmeyecek

1000 TL olarak düşünülen pandemiödemelerine zam yapılıp yapılamayacağı merak konusuydu. Yapılan açıklamaya göre ufukta herhangi bir zam programı gözükmüyor. Vatandaşların 1000 TL alacağını ve bunun 3 ay devam edeceğini belirten yetkililer 3 ayın sonunda pandeminin gidişatına bakarak yeniden süre güncellemesinegideceklerini de belirtti. Sürenin tekrar 3 ay uzatılması söz konusu. Daha önceden başvuru yapan vatandaşların tekrardan başvur yapması istenmiyor. Sistemde halihazırda ödeme aldığı tespit edilen vatandaşlarınbaşvuruları iptal edilecek. Olası bir karışıklıktanyararlanarak 2 kez ödem alanlarıntespit edildiği taktirde ise kişilerin ödemeleri kesilecek ve cezai yaptırım uygulanacak. Başvuru yapanlarınödemeler ile daha önceden başvuru yapıp ödeme alan vatandaşların ödem tarihleri aynı olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP