DOLAR

32,6028

0.38%
EURO

34,8206

0.23%
ALTIN(gr)

2.504,33

0,82%
BİST 100

%
Pazartesi Günü Okullar Açılıyor Mu? Cumhurbaşkanlığı’ndan Karar Geldi Mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Pazartesi Günü Okullar Açılıyor Mu? Cumhurbaşkanlığı’ndan Karar Geldi Mi?

Pazartesi Günü Okullar Açılıyor Mu? Cumhurbaşkanlığı’ndan Karar Geldi Mi?

Velilerin gözü kulağı bu haberde Pazartesi günü okullar açılacak mı? 21 Eylül 2020 tarihinde anaokulu ve ilkokul öğrencileri için yüzyüze eğitim hazırlıkları devam ediyor, konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Pazartesi Günü Okullar Açılıyor Mu? Cumhurbaşkanlığı’ndan Karar Geldi Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle eğitim öğretime uzaktan devam edilmekteydi, yeni eğitim öğretim yılında yüzyüze eğitime 21 Eylül’de başlanmasına karar verilmişti. Koronavirüs vaka sayılarının artışı sebebiyle okulların açılmayacağı iddiası ortaya atıldı, pazartesi günü okulların açılmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama resmi olarak gelmedi. Cumhurbaşkanlığı, biilim kurulunun tavsiyelerine göre yeni bir karar alacak mı merak ediliyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmamakta, eğitim uzmanı Alaaddin Dinçer: Ekim, Kasım aylarında vakaların artışta olması beklendiğinden yüz yüze eğitime başlanmasının düşük bir ihtimal olduğunu ifade etti.

Dünya Üzerinde Yüz Yüze Eğitim Başladı Mı?

Dünya üzerinde bazı ülkeler yüz yüze eğitime başlamış durumda: İngiltere yüz yüze eğitime geri dönüş yaptı, Güney Kore online eğitime devam ediyor, İtalya’da bölgesel olarak yüz yüze eğitim yapılmakta, Almanya yüz yüze eğitime başlamıştı fakat artan vaka sayısıyla birlikte online eğitime geri dönüş yaptı, Fransa vaka sınırı belirledi sınıra ulaşan okullar yüz yüze eğitime ara veriyor.

Yüz Yüze Eğitim Nasıl Olacak?

Veliler yüz yüze eğitimin nasıl olacağını merak ediyor, dersler 30 dakikalık 5 ders olacak, 28 Eylül eğitim haftasında dersler 2 gün olacak. Teneffüs süreleri ise 10 dakika olarak belirlendi, teneffüslerde öğrenciler sosyal mesafeye uyacak birbirlerine temas etmeyecekler. Öğrencilerin sosyal mesafeyi koruduklarını kontrol etmek için öğretmenler nöbet tutacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP