DOLAR

32,6058

0.27%
EURO

34,7991

0.37%
ALTIN(gr)

2.410,71

-0,90%
BİST 100

%
PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor Detayları Çok Şaşırtacak
  • Finans 365
  • Finans
  • PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor Detayları Çok Şaşırtacak

PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor Detayları Çok Şaşırtacak

Devlet çeşitli kurumlarıyla kredi verme ey hazırlanırken bu kervana katılan PTT hızlı açıklamalarıyla gündemi sarsmaya devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor Detayları Çok Şaşırtacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi süresince bankalar ve kurumlar iş birliği yapamaya devam ediyor. Daha önceden bu kadar sıkı ilişki kuramayan bu iki ekol pandemiyle beraber vatandaşın lehine projeler üretmek için daha sık bir araya gelmeye başladı. Bir araya gelen banka ve kurumlar ikilisine PTT ve Aktif Bank da katılmış oldu Kredi vermeye hazırlan PTT bu işlemi Aktif Bank ile beraber ilerlemiş olacak. Bu bağlamda PTT ödeme yaparken geriye kalan kağıt evrak işlerini Aktif Bank halletmiş olacak. Ödeme planları ve faiz oranları ise iki kurumun kararıyla belirlenmiş olacak. PTT vatandaşlar toplamda 1180 TL kredi vermeyi planlıyor ve bu kredinin ilk 3 ay ödemesinin olmaması için gerekli hazırlıkları tamamladı. Ödenek çok kısıtlı olmamakla beraber yetkililer vatandaşları uyardı. Başvuruların açıklanmasıyla beraber kişiler başvurularını hızı şekilde gerçekleştirmek zorunda bırakılacak. Diğer türlü çeşitli mağduriyetler yaşanıyor ve banka, kurumlar zan altında bırakılıyor.

Farklı Şekilde Başvuru Mümkün

Devlet bu durumların yaşanmaması adına PTT’ye geniş yetkiler vermiş durumda. Usulde ve esasta hayata gerilen tüm çalışmaların takibi bizatihi PTT tarafından yapılacak. Faiz oranı %0.78 olarak tasarlandı ve 36 aya varan vade seçenekleri gündeme konulmuş oldu. Ek olarak başvuruların Aktif Bank tarafından alınası vatandaşlar için kolaylık ağlayacak. Çünkü Aktif Bank mobil bankacılık işlemlerini de devreye koymuş olacak. 2 farklı şekilde başvuru yapacak olan vatandaşların hangi kanalla başvuru yapacakları da kendilerine bırakılmış bir hak olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP