DOLAR

32,5909

0.35%
EURO

34,8301

0.26%
ALTIN(gr)

2.495,74

0,47%
BİST 100

%
Ticaret Bakanı Pekcan: İnternetten Satışlara Güven Damgası Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Ticaret Bakanı Pekcan: İnternetten Satışlara Güven Damgası Geliyor

Ticaret Bakanı Pekcan: İnternetten Satışlara Güven Damgası Geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan internetten satış konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir sistem getirileceğini açıklayan Bakan Pekcan sistemin nasıl işleyeceğine dair bilgi verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Ticaret Bakanı Pekcan: İnternetten Satışlara Güven Damgası Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katılmış olduğu bir program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ticaret temalı açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın ekonomiyi canlandırma adına attığı adımlar ve çalışmalar hakkında durum değerlendirmesi yapan Bakan Ruhsar Pekcan e Ticaret alanında yapılanlara ilişkin bilgiler verdi.

İNTERNETTEN SATIŞA GÜVEN DAMGASI GELİYOR

Ruhsar Pekcan program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında internetten alışveriş konusunda Güven Damgası geleceğini açıkladı. Aralık ayının ikinci haftasında başlayacak uygulama kapsamında çok önemli bilgiler veren Ticaret Bakanı Pekcan şu ifadeleri kullandı.

”Dış ticarette gümrükteki yeniliklerimiz başlamıştı. 29 sıra yükselerek 42. sıraya geldi. İngiltere’deki konuşmamda da AB kendisi de söyledi; ‘En modern gümrükler Türkiye’de’ diye. Ayrıca şirketlerin kuruluşu ticaret sicilleriyle beraber artık çok kolay. 23 kurum şu anda bu sistemi kullanıyor. e-ticaretin güvenliği için güvenli site uygulaması koyduk, başlayacak. Artık tüketicilerimiz hangi siteler güvenli bilecek. Oradan ulaşabilecekler.

18 yaşını dolduran herkes gümrükten satış, e-ticarete kayıt olabiliyor. Güven damgası olacak ve önümüzdeki hafta başlayacak. Exim Bank olarak hedefimiz KOBİ payının artırılması. KOBİ artış oranı yüzde 30. 100 dolarlık ihracatın 26 dolarını finanse eder durumda. 10 bin 849 kredi kullandırdığı firma sayısı. 7 bin 500’ü de KOBİ.”

Ekonomi haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP