DOLAR

32,5304

0.12%
EURO

35,0086

-0.08%
ALTIN(gr)

2.438,36

0,11%
BİST 100

%
TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

ABONE OL
8 Mart 2023 18:43
TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekiminde hak sahibi olamayanlar, başvuru bedellerini geri alabilirler. Bu işlem, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili şubeleri ve ATM’lerinden gerçekleştirilebilir.

Toki Ev Çıkmadı Paramı Nasıl Alabilirim?

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim sorusu şu aralar sıkça sorulmaktadır. Bu konuda TOKİ’den gelen açıklamada şu şekildedir; “TOKİ sosyal konut kurasında, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili şubeleri ve ATM’lerinden geri alabilecektir.”

TOKİ sosyal konutları yüzde 10 peşinatla 240 ay vade imkanı ile satılmaktadır. Sosyal konut projelerinde borcu bitmeden konutlar devredilmez ya da satılmaz. Ancak kiralama işlemlerinde herhangi bir engel yoktur. Sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmadığı için konutlar sadece hak sahipleri tarafından kullanılabilir.

TOKİ’nin eski projelerinde 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları 163 bin liradan başlamaktaydı. En düşük taksit ise 1442 lira olarak belirtilmişti. TOKİ konut projelerine başvuru yapanlar, yüzde 25’e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçenekleri sunulmaktadır.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesi kura çekimlerinin 31 Ekim tarihi itibarı ile, yani başvurular biter bitmez ilk hafta gerçekleştirileceğini açıkladı. Kura çekiminden sonra başvuru bedelleri de iade edilecektir. Bu bilgilere göre TOKİ sosyal konut kura çekimi, Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecektir.

TOKİ sosyal konutlarından 3+1 evler için yüzde 10’a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınmaktadır. TOKİ sosyal konut projelerine başvuruda bulunanların, belirtilen bilgileri dikkate alarak işlem yapmaları tavsiye edilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP