DOLAR

32,3375

0.17%
EURO

35,1235

-0.18%
ALTIN(gr)

2.238,47

-0,21%
BİST 100

%
Halkbank Esnafa Kredi Desteği Detayları Neler?

Halkbank Esnafa Kredi Desteği Detayları Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Halkbank tarafından verilecek olan esnafa destek kredisinin detaylarını haberimizde siz okuyucularımıza aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Halkbank Esnafa Kredi Desteği Detayları Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında Halkbank tarafından esnafa kredi desteğinin artarak devam edeceği duyuruldu. Bu kapsamda esnaf ve sanatkara uygun koşullarda sağlanacak olan krediye dair detaylarda netleşti.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan tarafından yapılan açıklamanın detaylarını haberimizde aktarıyoruz.

HALKBANK ESNAFA KREDİ DESTEĞİ DETAYLARI

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan esnafa sağlanacak kredi desteği ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında yeni dönemde de esnafa yönelik kredinin desteğini sürmesini sağlayacaklarını bildirdi. 2019 yılında 350 bin esnafa daha ulaşmak istediklerini ifade eden Osman Arslan şu ifadeleri kullandı. ”Bugün sayıları 1000’e ulaşmış olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ne (TESKOMB) bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle, kooperatiflerin bulunmadığı yerlerde ise Bankamızca doğrudan kredi kullandırmak suretiyle tüm esnaf ve sanatkarlarımıza ulaşarak, artan kredi desteklerimizle bu yıl da esnafın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz.”

2019 Yılı Esnafa Kredi Detayları

Yeni Esnaf Kredi Programı kapsamına dair de detayları paylaşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2019 yılında esnaf ve sanatkarların işletme ve yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplam 22 milyar TL kredi kullandıracakları bildirdi.

“Şubelerimize kredi plasman tahsisleri yapılmış olup yeni programa ilişkin kredi kullandırımları 9 Ocak (bugün) itibarı ile başlamıştır. Tahsis edilen tutarın 10 milyar TL’lik kısmının, Bankamızın likidite durumu ve kredi geri dönüşlerinin yoğunlaşma dönemleri dikkate alınarak 2019 yılının ilk 3 ayında kullandırılması kararlaştırılmıştır. Esnaf kredisi kullandırımlarında, mevcut uygulamada olduğu gibi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın faiz desteği devam edecektir.”

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP