Hangi Fiyattan Bulursanız Altın Alın! Hedef Fiyat 10 Bin Dolar
  • Finans 365
  • Altın
  • Hangi Fiyattan Bulursanız Altın Alın! Hedef Fiyat 10 Bin Dolar

Hangi Fiyattan Bulursanız Altın Alın! Hedef Fiyat 10 Bin Dolar

Son zamanlarda yukarı yönlü hareketler sergileyen altın fiyatları ile ilgili olarak uzmanlardan ardı ardına açıklamalar geliyor. ABD'li ünlü yatırımcı Mark Mobius hangi seviyede olursa olsun altın alın tavsiyesinde bulundu. Altın yükselir mi? Bu seviyelerden altın alınır mı? Altın uzun vade mi kısa vade mi? Tüm bu sorulara uzman yanıtları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Hangi Fiyattan Bulursanız Altın Alın! Hedef Fiyat 10 Bin Dolar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mayıs ayında altın fiyatlarında gram altın 385 TL altın ons altın fiyatı 1755 USD seviyesine kadar yükseldi. Küresel piyasalardaki olumsuz gelişmeler, özellikle ticaret savaşları kaygısı, resesyon, merkez bankalarının düşük faiz politikaları, korona virüsü endişeleri vesaire altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesinin sebepleridir.

Altındaki Hareket Uzun Soluklu

Altın fiyatlarındaki yükselişin önümüzdeki 2 yıl boyunca devam edeceğini belirten uzmanlar trendin kısa olmadığını, altın fiyatlarında uzun süreli bir trende girildiğinin altını çiziyorlar. Yılsonuna kadar geri çekilmelerin, kar satışlarının olmasının doğal olduğunu belirten uzmanlar altının ons fiyatında 1885 usd altının gram fiyatında ise 450 lira seviyesi yıl sonuna kadar tekrar test edilebilir diyor. Uzmanlar bu seviyeler test edilse bile altının yönünün yukarılar olduğunu, ons altında 2000 seviyelerinin rahatlıkla görülebileceğinin altını çiziyorlar. Bu sebeple düşüşlerin bir alım fırsatı olduğunu belirtiyorlar.

Doların Yükselmesinin Altın Fiyatlarına Etkisi

Doların fiyatı da yukarıya doğru hareket ederse de altın yatırımcısı ciddi bir kar elde eder. Global çapta altın dolar ile değerini bulmaktadır.Dolardaki her yükseliş Türkiye’deki altın fiyatlarını yukarı yönlü tetikler.

Ticari savaşların fiili savaşa dönüşmesi durumunda ise altın fiyatları adeta boyut atlar. Ons altının 10 bin usd olması bile muhtemel.

ABD’li ünlü yatırımcı Mark Mobius, “up,up and up” diyerek altının yönünün sürekli yukarı olacağını belirtmiştir. Elinize nakit geçtikçe her seviyeden altın alın diyen Mobius’un altın fiyatları ile ilgili beklentileri ise çok çok daha üst seviyelerde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP