Hayvancılıkla İlgilenenleri Sevindiren Gelişme Hibe Desteği Ne Kadar Olacak?

Hayvancılıkla İlgilenenleri Sevindiren Gelişme Hibe Desteği Ne Kadar Olacak?

Tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlar devletten gelecek hibe desteğini çok merak ediyor. Son dönemde kırsal alanlara artan rağbet ile devlet bu yörelere olan çalışmalarını da hızlandırdı. Son olarak aşı hibesi hamlesini yapan devlet şimdi de hayvancılıkta kullanılacak aletler için destek vermeye hazırlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Hayvancılıkla İlgilenenleri Sevindiren Gelişme Hibe Desteği Ne Kadar Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayvancılıkta çok kullanılan parazit ilaçlama makineleri ve otomatik yemlikler devlet hibe desteği kapsamına dahil edildi. Yapılacak başvurular Küçükbaş ve büyükbaş işletmeleri için çok önemliolan bu destekler ile vatandaş daha profesyonel işlemler ortaya koyacak. Hayvan yetiştiriciliği konusunda da olumlu atılımlar yaşanırken hayvanlardan elde edilen ürünler konusunda da artış yaşanıyor. Özellikle fabrikalara yerli ürün gittiğinden dışa bağımlılıkta büyük ölçüde azalıyor. Yerli ve milli olmayı önemseyen devlet bu işlerle ilgilenen her vatandaşa destek vermeye hazır.

Mera Fonu Bölge Olarak İşleme Konulacak

Aşı hibe desteği ile hayvanların verimi yükseltilirken ürün kalitesinde bariz şekilde artış olduğu belirtildi. Ayrıca telef hayvan oranında da eskiye oranla düşüş olduğu saptandı. Ücretsiz aşılamanında söz konusu olduğu belirtildi. Belli bölgeler içinse Mera Fonu uygulamasınıngetirileceği öğrenildi. Mera fonu ile hayvancılık konusunda seviye atlanacağı düşünülüyor. Pandemi dönemiyle beraber emsali görülmemiş kadar destek sağlayan devlet kırsal alanlara bu destekleri kaydırmaya özen gösteriyor. Pandemiyle beraber birçok vatandaş kırsala kayarken aynı zamanda kendi işini de yapmak istiyor. Devlet hibe desteklerinde tarım üst sırada ardından hayvancılık geliyor. Başvuruda bulunan vatandaşa vakit kaybetmeden dönen ilgililer istihdam konusunda vatandaşı mağdur etmiyor. Geri ödemeli veya ödemesiz olması da vatandaşın tercihine bırakılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP