DOLAR

32,5947

0.34%
EURO

34,7946

0.12%
ALTIN(gr)

2.506,48

0,90%
BİST 100

%
Hem ATM Hem PTT Ödeme Sağlıyor O Gelişme İle İşler Kolaylaştı
  • Finans 365
  • Finans
  • Hem ATM Hem PTT Ödeme Sağlıyor O Gelişme İle İşler Kolaylaştı

Hem ATM Hem PTT Ödeme Sağlıyor O Gelişme İle İşler Kolaylaştı

Anneler ve bebekler için yeni, bir ödemenin kapıları açılmış oldu. Buna göre ilk çocuktan itibaren ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Hem ATM Hem PTT Ödeme Sağlıyor O Gelişme İle İşler Kolaylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre doğum yapan anneler için inanılmaz fırsatlar söz konusu. Bu fırsatlardan bir tanesi de doğumlardan sonra alınacak ödemeler. Bu ödemelerin kapsamı sağ doğan bebekleri kapsayacak. Ölü doğum yapan kadınlar ödemeden yararlanmayacak. Doğum yapıldıktan sonra annelerin veya babaların nüfus müdürlüklerinde başvuru oluşturması gerekiyor Ancak başvuruyu anında oluşturamayan aileler de mevcut. Bu aileler içinse devlet bir kolaylık düşündü. Bun göre 2015 yılının mayıs ayından sonra doğum yapan tüm annelerin ödemeleri kabul edilecek. Ödemelerin şekli de ilgililerle paylaşıldı. Buna göre ilk çocuk için nakdi olarak 300 TL ödeme alacak olan anne ikinci çocuğuysa 400 TL 3. Ve diğer numaralı çocuklar için 600 TL ödeme alacak.

Mavi Kartlılar Mahrum Bırakılmayacak

Ödemeyi devlet ısrarla annelere vereceğini de duyurdu. Bundan dolayı PTT’ye giden eşler ya da annenin yakınları elleri boş dönebilir. Ancak ATM’ler için böyle bir sıkıntı görünmüyor. PTT’ye gidecek olan anneler sadece kimlik kartlarıyla işlem yapabilecekler. Başka evrakları götürmelerine lüzum kalmayacak. Bir diğer önemli detay ise Türk vatandaşlığı mevzu oldu. Geçtiğimiz dönemlerde sadece Türk vatandaşları için yapılan ödeme yeni dönemde mavi kartlıları da kapsayacak şekilde yapılacak. Bundan dolayı kendi istekleriyle Türk vatandaşlığından çıkan anneler ve babalar doğum patasını alabilecek .Annenin ve babanın 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Eğer 17 yaşında evlilik gerçekleşti ise bunun muhakkak belgelenmesi de gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP