DOLAR

32,4652

0.01%
EURO

34,8854

0.18%
ALTIN(gr)

2.475,61

0,56%
BİST 100

%
Hem Esnaf Hem KOBİ Destek Kredisi Müjdesi Aldı!

Hem Esnaf Hem KOBİ Destek Kredisi Müjdesi Aldı!

Ekonomide yaşanan durgunluğun kırılması adına hem esnaflar hem de KOBİ'ler krediler ile desteklenmeye devam ediyor. Emeklilere bayram ikramiyesi, tapu harcı indirimi ve KDV indirimi gibi müjdelerin ardından bir müjde de KOBİ ve esnaflara geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Hem Esnaf Hem KOBİ Destek Kredisi Müjdesi Aldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TESKOMB Kredi ve KOSGEB Kredi Paketleri Kullandırılacak

Esnafın ve KOBİ’nin desteklenmesi amacı ile hükümet yeniden düğmeye bastı. Kredi Garanti Fonu üzerinden geçen sene kredi dağıtan hükümet bu sefer esnaf kredisi ve KOBİ kredisi için hem KOSGEB hem de TESKOMB üzerinden kredi dağıtacak.

Şu anda yürürlükte olan mevzuata göre esnaf kefalet kooperatifi üzerinden kredi alan ya da indirimli kredi kullanan esnaf sunulan yeni kredi desteklerinden alamıyor. Bu engelin farkına varan hükümet sorunu aşmayı sağlayacak olan iki farklı ekonomi paketini kullanıma sunacak. Bu sayede yaşanan bu sorun çözülecek ve esnafın yeniden kredi kullanmasının önü açılacak.

Esnafın Kredi Kartı Yükü Azaltılacak

Dağıtılacak olan krediler Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üyelerine özel olacak. Yapılacak olan uygulama ile esnafın kullandığı ticari kredi kartları için yaşadıkları borçlanmanın rahatlatılması sağlanacak.

Ticari kredi kartı üzerinden nakit avans kullanan esnaflar yüksek kredi kartı nakit oranları nedeni ile ödeme zorluğu yaşarken hayata geçirilecek olan yeni kredi kartı ürünü sayesinde daha düşük kredi faiz oranları ile esnafın geçili süreli acil nakit para ihtiyacı giderilmiş olacak. Esnaf rahatlatılacak ve daha verimli bir şekilde çalışmalarının önü açılacak.

KOSGEB Kredisi İçin Duyuru Yapılması Beklenmeyecek

KOSGEB kredisi kullanmak isteyen kişiler ve kurumlar KOSGEB tarafından duyuru yapılmasını beklemeden bankalara başvuruda bulunacak. Bankalarda biriken başvurular KOSGEB’e aktarılacak.

KOSGEB yapılan kredi başvurularını inceleyerek farklı kriterleri göz önünde bulundurarak kredi limiti tanımlayacak. KOSGEB 500 bin lira kredi kullanımına izin verme yetkisine sahip olacak. Yapılacak olan incelemelerin ardından KOSGEB yüzde 10 faiz indirimi yapma hakkına sahip olacak. KOSGEB kredi şartları açısından uygun olan tüm şirketler bu haktan yararlanabilecek. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP