DOLAR

32,5488

0.21%
EURO

34,7279

-0.1%
ALTIN(gr)

2.488,53

0,19%
BİST 100

%
Hem Normalleşme Hem Kira Ödemeleri İçin Düğmeye Basıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Hem Normalleşme Hem Kira Ödemeleri İçin Düğmeye Basıldı

Hem Normalleşme Hem Kira Ödemeleri İçin Düğmeye Basıldı

Devlet 3 ay daha vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için ödem yapacak. Kapsam hakkında detaylı bilgi verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Hem Normalleşme Hem Kira Ödemeleri İçin Düğmeye Basıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplamda her vatandaşa 1700 TL verecek olan devlet çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Normalleşse için verilecek ödemeye ek olarak tüm vatandaşlara kira desteği de sunulacak. Normalleşe için verilecek ödemenin detayları konuşuldu. Buna göre hazırlıklar devam ederken akla ilk gelen kesimin esnaf olduğu hatırlatıldı. Bundu dolayı ilk etapta esnafların başvurusu talep edilecek. Ardında diğer vatandaşlar bu ödemeyi alabilecek. Ödenmemiş borcu olan ya da esnaf olup da kepenkleri kapatmış tüm vatandaşlar ödemeden yaralanacak. Başvuruları E Devlette yapacak olan vatandaşlar dilerlerse Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da başvuru yapabilecek. Kişilerin şahsi olarak başvuru yapası isteniyor. Vekâleten başvuru kabul edilmeyecek. Belgelerin ıslak imzalı teslim edilmesi gerekiyorsa o zaman belgeler ıslak imzalı şekilde Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına teslim edilecek.

Büyük Şehirlere Farklı Uygulama

Daha önce verilen ödemeler genellikle hâlihazırda iş yeri olan esnaf vatandaşları kapsıyordu. Ancak normalleşme sürecine girilmesiyle beraber vatandaşların dükkânları da kapaması önemli bir detay olmayacak. Kira destekleri için de gerekli ayrıntılar açıklandı. Buna göre büyükşehirlerde oturan vatandaşlar için 700 TL ödeme yapılacakken diğer şehirler için bu ödeme 600 ya da 550 TL olarak düşünülüyor. Başvuru formunda yaşlanılan şehir ve ikamet edilen şehrin aynı olması gerekiyor çünkü evinize dair detaylar da formda yer alacak. Ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak ve başvuru yoğunluğu fazla olacağından TC kimlik numarasına göre ödemeler sıralanacak. İllerin alfabetik sırası önemli olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP