Hemen Başvurun! 977 TL Vatandaşlara Devlet Yardımı!

Hemen Başvurun! 977 TL Vatandaşlara Devlet Yardımı!

Yılın belli dönemlerinde ihtiyaç sahibi olanlara gıda ve konut yardımlarında bulunuluyordu ve bunlar arasında en çok ilgi görülen muhtaç aylığıdır. Peki muhtaç aylığı için hangi şartlar isteniyor? İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Hemen Başvurun! 977 TL Vatandaşlara Devlet Yardımı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahiplerine devlet tarafından yapılan ödemeler devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler e-devlet üzerinden başvuru yaparak aylık 977 TL ödeme almaya başlayabilecek. Hasta, engelli maaşı, dul ve barınma gibi birçok nedenlerden dolayı devlet yardım da bulunuyordu artık ihtiyaç sahibi olanlara da devlet aylık 977 TL yardım da bulunacak.

Muhtaç Aylığında Aranan Şartlar

Anne ve babası olmayan çocuklar ve %40 üzerinde engeli bulunan vatandaşlar için koşullar sağlandığı müddetçe muhtaç aylığından faydalanabilecek. Bu koşullar şöyle;

•Muhtaç aylığı almak isteyen kişinin geliri olmaması gerekmektedir.

•Muhtaç aylığı alacak kişilerin sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor.

•Kişinin mahkeme kararıyla bakım altına alınmamış olması,

•Bireyin herhangi bir gelir getirici, taşınır veya taşınmaz mala sahip olmaması gereken şartlar arasında.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Kişinin bulunduğu yerleşim yerinde ki vakıflar genel müdürlüğüne muhtaç aylığı için başvuruda bulunması gerekiyor fakat fiziki engellerden dolayı gidemeyen vatandaşlar internet üzerinden başvuru yapabilecek.

Başvuru İçin Gerekli Olan Belgeler

Başvuru için koşulları sağlayan vatandaşlardan istenilen belgeler vardır. Engel durumu olan vatandaşlar için sağlık kurulundan özür durumunu belirten rapor gerekmektedir. Bu belgeleri vakıflar genel müdürlüğüne götürebileceğiniz gibi internet üzerinden de gönderebilmeniz mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP