DOLAR

32,4878

-0.02%
EURO

35,0128

-0.09%
ALTIN(gr)

2.438,53

0,13%
BİST 100

%
Her Aileye 1300 TL Ödeme Yapılacak Farklı Kalemler Oluşturuldu
  • Finans 365
  • Finans
  • Her Aileye 1300 TL Ödeme Yapılacak Farklı Kalemler Oluşturuldu

Her Aileye 1300 TL Ödeme Yapılacak Farklı Kalemler Oluşturuldu

Devlet vatandaşlar için farklı kalemlerde ödeme yapmaya hazırlanırken aynı özveriyi vatandaştan da beklediğini duyurdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Her Aileye 1300 TL Ödeme Yapılacak Farklı Kalemler Oluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet destek ödemeleri için başvuruların yalın tarihte açılacağını duyuran devlet 4 farklı kalemde ödeme yapamaya hazırlandıklarını belirtti. Bu bağlamda vatandaşın da sağ duyulu olması gerektiğini ve evrak hazırlama işlerini erken bitirmeleri gerektiğin, hatırlattı. Daha önceden yapılan destek ödemeleri başvurularında vatandaşın evraklarında büyük eksiklerin olduğu sağlandı. Durum böyle olunca vatandaşın ödemeleri ya ertelendi ya da bir sefere mahsus olacak şekilde ilgili kurumlar eksiklerini kendileri tamamladı. Ancak sürecin hızlanması ve destek ödemesinden yaralanacak vatandaşların sayısında artış olması hasebiyle her vatandaşın hızlı şekilde evraklarını teslim edip yine aynı hızda başvuru sürecini tamamlaması bekleniyor. Verilecek ilk ödeme gıda desteklerini kapsayacak ve eski usul olan koli yöntemi tedavülden kaldırılmış olacak. Her vatandaşa verilecek nakdi destekle beraber kişiler marketlere giderek kendi ihtiyacını almış olacak.

Ödemelerin Tamamı Nakdi Olacak

Diğer bir ödeme ise giyim konusunda yapılacak ve giyim destekleri de nakdi olarak ilerleyecek. Daha önceden giyim destekleri de nakdi olarak yapılmıyordu ve vatandaş uzun süre kendi bedenlerine uygun kıyafetleri arayarak vakit kaybediyordu. Artık böyle bir durum yaşanmayacak ve bu sayede yapılacak destek ödemesinin maksadı hasıl olacak. Verilecek bir diğer ödem ise çalışamayan anneler için yapılacak ve bu ödeme sadece annelerin çocuklarını kapsayacak. Bebeğin ihtiyacı göz önünde bulundurularak verilecek destek ödemesi sayesinde işsiz kalan babanın da sırtından büyük bir yük alınmış olacak. Ödemelerin tamamı Ziraat Bankası tarafından vatandaşlara teslim edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP