DOLAR

32,3789

0.16%
EURO

34,9661

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Her Eve 5000 TL Maddi Yardım! Zor Durumda Olan Aileler İçin

Her Eve 5000 TL Maddi Yardım! Zor Durumda Olan Aileler İçin

Maddi olarak zor durumda olan ve geçim sıkıntısı yaşayan her aileye 5 bin TL maddi yardım. TBMM Başkanlığı'na, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından bir kanun teklifi sunuldu. Hazırlanan teklif TBMM Başkanlığı tarafından kabul edilirse, evine 5 bin 238 liradan az para giren 4 kişilik her aileye, devlet yardımda bulunacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Her Eve 5000 TL Maddi Yardım! Zor Durumda Olan Aileler İçin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanlığı’na, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından bir kanun teklifi sunuldu. CHP’li Mahmut Tanal tarafından sunulan kanun teklifinde, yoksulluk sınırı altında geliri olan ailelere devletin yardımda bulunulması istendi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan teklif TBMM Başkanlığı tarafından kabul edilirse, evine 5 bin 238 liradan az para giren 4 kişilik her aileye, devlet yardımda bulunacak.

Her Eve 5 Bin Lira

Tanal tarafından hazırlanan teklif ile birlikte, yardım miktarı yoksulluk sınırı altında yaşayan ailenin kazancına eklenecek parasal destek ile 5 bin 238 liraya yükselmiş olacak. CHP’li Mahmut Tanal sunmuş olduğu teklifin gerekçesi olarak, geçim düzeyi yüksek ülkelerde sosyal yardım ve asgari geçim indirimi konularının yıllar önce düzenlendiğini belirtti.

CHP’li Mahmut Tanal yapmış olduğu açıklamasında, İsviçre’de devlet temel ihtiyaçlar için kişi başına 986 Frank, 4 kişilik bir aile için de 2 bin 110 Frank destek sağladığını dile getirdi. Mahmut Tanal, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının da sosyal devleti öngördüğünü belirtti.

Yoksulluk Sınırı Altında Yaşamak Zorunda Bırakılmayacak

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığı’na sunulan bir kanun teklif kapsamında; İstatistik Kurumu tarafından her yıl yapılacak yoksulluk sınırı tespiti ile bu sınırın altında yaşayan bireylere devlet tarafından mali yardım yapılacağının ve hiç bir kimsenin yoksulluk sınırı altında bir gelirle yaşamak zorunda bırakılamayacağına ilişkin hüküm getiriliyor.

Tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için;

Bizi Twitter’da Takip Edin => Finans 365

Bizi Facebook’ta Takip Edin => Finans 365

Android Uygulamamız => Finans 365

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP