DOLAR

32,4893

-0.18%
EURO

34,9633

0.35%
ALTIN(gr)

2.434,58

0,49%
BİST 100

%
Her Kadın Bu Ödemelerden Yararlanacak Başvuru Mercileri Belirlendi
  • Finans 365
  • Finans
  • Her Kadın Bu Ödemelerden Yararlanacak Başvuru Mercileri Belirlendi

Her Kadın Bu Ödemelerden Yararlanacak Başvuru Mercileri Belirlendi

Kadınlar için ödeme yapmaya devam eden devlet son dakika açıklamalarında bulundu. Açıklamalar her kadını kapsıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Her Kadın Bu Ödemelerden Yararlanacak Başvuru Mercileri Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlar için devlet ödeme yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak olan ödemelerde maksat kadınların daha korunaklı şekilde hayata devam etmesini sağlamak. Ödemelerde kapsam sadece eşlerden ibaret değil. Buna göre ölen adamın kız çocukları da bu ödemeden yararlanabilecek. Ölen kilinin baba olması ve SGK’lı olması en öneli kıstas olacak. Bu şart sağlandıktan sonra annenin ya da kız çocuğunun hiçbir sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. İlerleyen zamanlarda annenin, kız çocuğunun sigortalı bir iş bulması E Devlet üzerinden görüleceğinden ödemelerin re ’sen kesile durumu söz konusu. Aynı durum evlilik içinde geçerli olacak. Ödemeler 2 ayda bir olacak şekilde planladı. 650 TL verecek onla devlet tüm hazırlıklarını tamamladı.

Her Seçenek Mevcut

Ödeme almak isteyen kadınlar için herhangi bir yaş sınır konmadı. Ancak evden sadece bir kişinin başvuru yapma imkanı bulunuyor. Annenin ödem aldığı yerde kız çocuğunun ödem alması söz konusu olmayacak. Devlet hem annesi hem babası ölmüş çocuklar için ayrı bir ödeme gerçekleştirecek. O ödemenin aylık şekilde yapılması planlanıyor. Öte yandan bu ödemelerden yaralanacak çocuk için belli bir yaş sınır da konmadı. Ancak 18 yaşından büyük olan çocuklar için bu ödemenin gerçekleşemeyeceği bildirildi. Destek ödemesinden yaralanmak isteyen vatandaşların E Devletten başvuru oluşturması istenecek. Başvurular bittikten ve olumu sonuçlandıktan sonra kişiler 1 hafta içinde ilk ödemesini almış olacak. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla vatandaşlara iletilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP