DOLAR

32,3225

0.21%
EURO

35,1344

-0.01%
ALTIN(gr)

2.299,38

0,98%
BİST 100

%
Her Kesimi İlgilendiren Toplu Para İadesi Ne Zaman Yapılacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Her Kesimi İlgilendiren Toplu Para İadesi Ne Zaman Yapılacak?

Her Kesimi İlgilendiren Toplu Para İadesi Ne Zaman Yapılacak?

Devlet vatandaşı korurken aylıklar hususunda hayli esnek davranmaktadır. Kişi hem emekli olurken aynı zamanda yetim aylığı alma durumu da oluşabilir. Özellikle primler konusunda çok araştırma yapılırken devlet toplu para iadesi yoluna gitmeyi planlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Her Kesimi İlgilendiren Toplu Para İadesi Ne Zaman Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK birtakım şartlar belirleyerek toplu ödemenin önünü açtı. Buna göre kişi bu ödemeler ile prim gün sayısındaki açığı kapatabilecek ve erkenden de emekli olabilecek. Burada istenen durum kişinin sağlık sebepleri başta olmak üzere mücbir hallerden dolayı işi yapamıyor olmasıdır. Ek gelir kaynağı olarak gündeme düşen bu ödemeler ile vatandaş ekstra efor harcayıp primleri tamamlamaya uğraşmayacak. Kişiler 5510 Sayılı Kanunla nasıl ve ne şekilde emekli olabileceklerinin çıkarımını yapabilirler. Buna göre belli bir prim sayısını doldurmadan emekli olmaya imkan yoktur.

Yaş Sınırına Çok Dikkat Ediliyor

Yaş faktörü sonradan getirilse de düzenlemede ciddi anlamda yeri vardır. Öyleki birçok düzenleme yaşın ortadan kalkmasını beklemektedir. Kadınlar için 58 sınır iken erkeklerde bu sınır 60’tır. Edinilen bilgiye göre kişiler SGK tarafından belirlenecek prim gün sayısını doldurmaya az kalmış ancak yaş şartınısağlıyorsa bu yardımlardan yararlanabilir. Yaş konusunda esnetilme yapılmayacağını belirten yetkililer prim gün sayısında da esnemeye gitmedi. Sadece kanunlarda belirtilen mücbir sebep başlığında boşluk bırakmamak adına böyle bir düzenlemeye gidildiği açıklandı. Ödemeler 4A 4B 4C kategorisinde bulunan vatandaşa yapılacak. SGK düzenlemede sona gelindiğinde başvuruları halka açacak. İstenen belgeleri yerinde ve zamanında kuruma ulaştırmanız lehinize olacaktır. Böylelikle işlem hızlanacak ve sizde prim gün sayısını tamamlayarak emekli olmaya hak kazanmış olacaksınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP