DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Her Öğrenciye 821 TL Verilecek Herkes Banka Hesabı Oluşturdu
  • Finans 365
  • Finans
  • Her Öğrenciye 821 TL Verilecek Herkes Banka Hesabı Oluşturdu

Her Öğrenciye 821 TL Verilecek Herkes Banka Hesabı Oluşturdu

Öğrenciler için ödeme verileceğini duyuran devlet başvuru formunu en kısa zamanda paylaşmayı hedefliyor. En geç 1 hafta içinde ödemeler banka hesaplarına yatacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Her Öğrenciye 821 TL Verilecek Herkes Banka Hesabı Oluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E Devlet üzerinden yapılacak olan başvurular için geri sayım bitti ve tüm çalışmalar tamamlandı. Maddi durumu iyi olmayan ailelerinçocuklarınınyararlanacağı ödemede limit 821 TL olarak belirlendi. E Devlet üzerinden başvuru yapılmasının ardından işlem sadece bununla sınırlı kalmıyor. İleride duyurusu yapılacak birimler üzerinden dilekçe ile başvuruda da bulunulması gerekecek. Bunlardan birini eksik yapan vatandaşların başvuruları geçersiz sayılacak. Dönüşler olumlu da olsa olumsuz da olsa yapılmış olacak. Vatandaş boşuna beklemiş olmayacak. Destek ödemelerinden yararlanacak vatandaş profilleri de oluşturuldu. Buna göre maddi durumu düşük olan her aileye bu ödeme verilmeyecek. Belli şartlara tabi olunacak.

Öğrenciler Yıl Sonuna Kadar Ödeme Alacak

İlk olarak olağanüstü doğal afetler yaşayanlar ailelerin çocuklarına ödeme yapılması söz konusu olacak. Deprem bölgeleri, sel ve heyelan bölgeleri dikkatle incelenecek. Ayrıca olağanüstü afetler de kapsama dahil edildi. Yangın gibi durumların ardından öğrencilere ödeme yapılabilecek. Bir diğer kategori ise daha önce çocuk esirgeme kurumuna bırakılıp yaş sınırından dolayı kurumlardan ya da bakım evlerinden ayrılmayan çocuklar. Bu çocuklar hala iş sahibi değilse ve eğitimleri devam ediyorsa devlet tarafından ödeme alacaklar. Bir diğer ödeme alacak grup ise temel ihtiyaçlarını dahi zor karşılayan ailelerin çocukları. Haneye giren kişi başı gelir belgelendirildikten sonra gerekli başvurular yapılarak devletten ödeme alınacak. Ödemeler eğitin öğretim yılı bitene kadar devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP