DOLAR

32,4971

0.14%
EURO

34,7654

0.1%
ALTIN(gr)

2.475,88

0,57%
BİST 100

%
Her Vatandaş Özel Bakıma Tabii Tutulacak Herkesin Neşesi Yerine Gelecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Her Vatandaş Özel Bakıma Tabii Tutulacak Herkesin Neşesi Yerine Gelecek

Her Vatandaş Özel Bakıma Tabii Tutulacak Herkesin Neşesi Yerine Gelecek

Edinilen bilgilere göre vatandaş için evde bakım destek ödemesi geliyor. Artık herkes evinin konforunda bakıma tabii. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Her Vatandaş Özel Bakıma Tabii Tutulacak Herkesin Neşesi Yerine Gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşlılar ve engelliler için gelen bu destek paketiyle beraber herkes derin bir nefes aldı. Özellikle pandemiyle beraber yaşlılara ve engellilere bakılması oldukça sıkıntılı bir durum halini almaya başlamıştı. Korona virüsün öldürücü yönü hassas bünyeye sahip vatandaşlar için daha da riskli. Bu riskli ortadan kaldırmanın en iyi yolu ise evde bakım olarak açıklandı. Riskli durumda olan vatandaşlar için evde bakım desteği verilecek ve bu riskli grubun belirlenmesi de yetkililere bırakılacak. Yapılan açıklamaya göre ödeme vermeden önce bu kategorideki vatandaş zaten belirlenmişti. Bu belirlemeye göre yaşlılar ve engelli vatandaşlar ödeme alabilecek. 1750 TL olarak belirlene ödemelerin geri alınmayacağı da bir diğer müjdeli haber oldu.

Engelli Vatandaşlar Ödeme Alacak

Ödeme yararlanacak olan yaşlılar ve engelliler farklın şartlara tabii tutulacak. Buna göre yaşlıların en az 65 yaşında olması gerekiyor ve 65 yaş ve üze4ri kişiler de ödeme alabilecek. Başvuru esnasında 64 yaşında olup başvuru onaylanınca 65 yaş olma durumu yetkilerinin inisiyatifine bırakılacak. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olan, emekli olan vatandaşların ödemesi yapılmayacak. Aynı evde yaşlı çiftler ödeme alabilecek bu durumda devlet bir beis görmüyor. Engelli vatandaş içinse herhangi bir yaş sınırı yok ancak engelli olma durumun yüzde kaç olduğu çok önemli olacak. %40 ve üzeri engel durumu olduğu taktirde devlet vatandaşlarına evde bakım ödemesi vermiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP