DOLAR

32,4534

0.12%
EURO

34,5061

0.02%
ALTIN(gr)

2.476,05

-0,27%
BİST 100

%
Herkes Aynı Maaşı Almayacak İki Farklı Senaryo Sunuldu

Herkes Aynı Maaşı Almayacak İki Farklı Senaryo Sunuldu

Pandemi süresince zor zamanlardan geçen engelliler için yeni bir ödemenin müjdesi verildi. Fraklı durumlar için iki farklı ödeme türü oluşturuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Herkes Aynı Maaşı Almayacak İki Farklı Senaryo Sunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre engelliler için 2 farklı ödeme türü oluşturulmasına karar verildi. Önceki dönemlerde tüm engelli vatandaşlara aynı miktarda ödeme yapan yetkililer şimdi ödeme şeklini tamamen değiştirdi. Buna göre kişilerin engel durumları yüzde kaç ise o oranda ödem gerçeklesek. Bu sayede kişilerin engel durumu fazla ise daha fazla maaş alabilecekler ve ona göre bakım sağlanacak. Yapılan bir diğer açıklama ise kimlerin engelli aylığından yararlanacağına ilişkin oldu. Buna göre hanesine asgari ücretten az maaş giren her vatandaşa bu ödeme yapılacak. Ancak öncesinde bir hiyerarşi oluşturulacak. Evine hiçbir şekilde gelir girmeyen vatandaşlar ilk sırada ödeme alacak.

Engel Durumuna Göre Maaş Bağlanacak

Ödemelerin PTT aracılığıyla vatandaşlara verilmesi bekleniyor. Buna göre mevcut ödemelerden milyonlarca vatandaşın faydalanması bekleniyor. Maaş oranları da ilgililer tarafından açıklandı. Buna göre engel oranı %40 ila %69 arasında lan vatandaşlara 670 TL maaş verilecekken %70 ve üzeri engel durumların 864 TL maaş verilmesi söz konusu olacak. Ödemelerin başvurulardan 1 hafta sonra başlaması bekleniyor. Pandemi dolayısıyla iş bulmak şu dönemde neredeyse imkânsız. Bundan dolayı vatandaşlara ödemeleri geciktirilmeden yapılacak. Ödemeler için dışarı çıkamayan vatandaşlar içinse yeni bir yöntem geliştirildi. Buna göre bir daha başvuru yapılmak suretiyle ödemenizi evden de alabileceksiniz. Dışarıya çıkmadan alınacak ödeme imza karşılığında olacak. Bundan dolayı sadece engelli olan bireyin ödemeyi alması mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP