DOLAR

32,5772

0.1%
EURO

35,0438

0.57%
ALTIN(gr)

2.434,91

0,50%
BİST 100

%
Herkes Ev Sahibi Olacak Hem de Geri Ödeme Olmayacak

Herkes Ev Sahibi Olacak Hem de Geri Ödeme Olmayacak

Yeni evlenecek olan çiftleri şimdiden kara kara düşünceler sardı. Ev sahibi olmak bu dönemde oldukça zor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Herkes Ev Sahibi Olacak Hem de Geri Ödeme Olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni evlenecek olan çifteler, daha önceden hiç evi olmayanlar ve kirada yayan vatandaşlar için devlet inanılmaz bir çalışma başlattı. Evlenmeyecek olup sadece ev sahibi olmak isteyen vatandaş devletten konut için destek alacakken yeni evlenecek olan çiftler hem konut hem çeyiz desteğini aynı anda alabilecek. Toplamda 33 bin TL alacak olan vatandaşın bunun 12 bin TL’sini çeyiz için Geri’ye kalan 21 bin TL’sini ise ev desteği olarak almış olacak. Kirada oturan ya da daha önceden ev sahibi olmayan vatandaşlar sadece 21 bin TL konut desteği almış olacak. Verilen bu destekler vatandaştan geri istenmeyecek. Bundan dolayı vatandaşlar ihtiyaç sahibi olduklarını düşünüyorlarsa o zaman başvuru yapmaktan çekinmesinler.

Birikim Yapanlara Katkı Devletten

Edinilen bilgilere göre yeni evlenecek olan çiftlerin yaş sınırı 27 olarak belirlendi. 27 yaşın altında evlenen tüm çiftlere devlet hem ev hem çeyiz desteği veriyor. Buna ek olarak diğer kategoride buluna vatandaşlar için devlet bir yaş sınırı koymuş değil. Asıl sürpriz ise yetkililer tarafında en son saklanıldı. Açıklamaya göre bu destek ödemesinde önce ilgili bankalarda konut ya da çeyize için hesap açtırıp birikim yapan vatandaşlara devlet ekstradan katkı sunmuş olacak. Alt sınırı 36 ay olarak belirlenirken 36 ay ile 48 ay arası binci bölüm, 48 ile 59 arası ikinci bölüm ve 60 ve üzeri aylarda brikim yapanlar ise 3. Bölü olarak sınıflara ayrılmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP