DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Herkes İş Gücüne Katılsın Diye Sistem Yeniden Güncellendi
  • Finans 365
  • Finans
  • Herkes İş Gücüne Katılsın Diye Sistem Yeniden Güncellendi

Herkes İş Gücüne Katılsın Diye Sistem Yeniden Güncellendi

Devlet vatandaşlar için yeniden çalışmalara başladı. Masada hibe destekleri için farklı seçenekler bulunuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Herkes İş Gücüne Katılsın Diye Sistem Yeniden Güncellendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre ekonominin hareketlenmesi için vatandaşların destekleneceği belirtildi. Herkesin kendi işini kurması pek mümkün gözükmese de kendi işini kuracak olan vatandaşlar için devlet kapılarını sonuna kadar açıyor. Günün sonunda vatandaşların yüzü gülerken ülke ekonomisi de canlanmış olacak. Bu canlılığın ise kalıcı olması temenni ediliyor. Kademe kademe gerçekleşecek hibe destek ödemeleri için en dezavantajlı gruplar ilk hibe desteği alacak grup olacak. İlerleyen zamanlara işlerini büyütmesi beklenen bu kesim için erkenden ödeme yapılması kar olarak nitelendiriliyor. İlk olarak engelli vatandaşa yapılacak ödeme vatandaşın engel durumu önemli olacak. Belli bir yüzde de engel durumu olan vatandaşların ilgili mercilere sunacağı proje olur alırsa ödemleri gerçekleşmiş olacak. Bedensel durumuyla tamamen zıt olan projeler ise elenecek. Burada tutarlılık çok önemi olacak.

Danışmanlık Almak Mümkün

Ardından sıra hükümlü vatandaşlara geçecek. Hükümlü olan vatandaşın topluma yeniden kazandırılması devletin en çok önemsediği durumlardan bir tanesi. Hayattan ve toplumdan kopmamaları için verilen teşvik hibe desteği şeklinde kendisini gösterdi. Buna göre yine tutarlı olacak şekilde devlet hibe desteği verecek. Hükümlü kişinin sunacağı proje incelendikten sonra o projeye göre verilmesi gereken ödemeyi üst sınırdan yapacak. Destekler ödendikten sonra vatandaşların kendi başlarına bırakılmayacak. Gerektiği yerlerde ilgili birimlerin iş kurmaya yönelik danışmanlık destek birimleriyle görüşülebilecek. Bu sayede devlet verdiği desteği boşa vermemiş olacak ve kurulacak olan iş ekonomiye yeniden hayat verebilecek. Kadınlar için de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP