Herkese Sevinçli Haber Geldi! Tek Seferlik 1000 TL Yardım Desteği Yapılacak

Herkese Sevinçli Haber Geldi! Tek Seferlik 1000 TL Yardım Desteği Yapılacak

Kış aylarının gelmesi ile beraberinde ve covid-19 salgınının artması ile devlet tarafından vatandaşlara gıda yardımı, yakacak yardımı, kira ve elektrik yardım desteği verilmeye başlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Herkese Sevinçli Haber Geldi! Tek Seferlik 1000 TL Yardım Desteği Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet ve sosyal yardımlaşma vakıfları hızlarını kesmeden bu zorlu günlerde vatandaşa yardımlarını esirgememektedirler. Devletin sunduğu yardım desteğinde en çok gıda yardımı oluyor. Gıda yardımının içerisine kuru bakliyat, bulgur, makarna gibi gıdalar koli halında vatandaşlara dağıtılmaktadır. Bu yardımlar sayesinde vatandaşlar rahatlayacaklardır. Bu yardımlar karşılıksız ve geri ödemesiz yardımlardır. Bu yardımlardan tek seferlik yararlanabilecekler. Önceden yararlandılarsa eğer bir daha yararlanma şansları olamaz. Para yardımı da 1000 TL sunulacaktır.

Başvurular Nasıl Gerçekleşecek?

İlk yapmaları gereken sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor. Ama şuan pandemiden dolayı vakıflara gidilmediği için internet üzerinde başvuru yaparak başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru yaparken de isim, soy isim, TC kimlik numaranız, iletişim bilgileriniz ve hangi yardım istiyorsanız ona tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuz incelendikten sonra eğer onaylanırsa size geri dönüş sağlanacaktır. Elektrik yardımı için de Aile bakanlığı kapsamında elektrik yardımı alacak olan vatandaşların ise hane gelir durumlarına bakılır. Bu yardımı alacak kişilerin asgari ücretlerinin üçte birinin altında olunması gerekir. 1000 TL sosyal yardım başvurusunu da https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu na tıklayarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu yardımdan da tek seferlik yardım parası alabilirler. Gelir durumu iyi olmayan vatandaşlara bu yardımlar iyi destek olarak geri dönüş olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP