Herkesin Beklediği Devlet Desteği Açıklandı Vatandaş Sevinçten Havalara Uçtu

Herkesin Beklediği Devlet Desteği Açıklandı Vatandaş Sevinçten Havalara Uçtu

Devlet, hibe desteği verirken hibe desteğinin kapsamını genişletecekçalışmalarda bulunuyor. Vatandaşları hayata bağlamayı amaçlayan devlet açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Herkesin Beklediği Devlet Desteği Açıklandı Vatandaş Sevinçten Havalara Uçtu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre engellilere ve hükümlülere devlet desteği verecek lan devlet bu iki gurubun kendi işini kurmasını destekleyecekhamlelerde bulunacak. Buna göre kişinin engelli olduğu ve yüzde kaç engelli olduğu doktor raporuyla açıklığa kavuşursa 40 bin TL’ye varan hibe desteği verilmiş olacak. Ayrıca halihazırda hükümlü olan vatandaşlar da aynı oranda destek ödemesialmış olacak. Alınan desteklerin takibini yine devlet sağlayacak. Elindeprojeolmayan vatandaşlara hibe desteği verilemeyecek. Bundan dolayı kişilerin kendi projelerini ilgili makamlara göndermesi beklenecek. Projesi olmayanvatandaşlar ise desteği aldıktan sonraki çalışmalarını devlet ile paylaşmakzorundaolacak. Verilen para bu şekilde sıkı takibe alınacak.

Hayata Kazandırma Projesinde Sona Gelindi

Verilen hibe desteğinde amaç bu vatandaşların topuma kazandırılması olduğu açıklandı. Bundandolayı bu desteğe herkesin başvurması bekleniyor. Elbette başvuru yapacak olan vatandaşlarınmuhakkak engelli ya da hükümlü olması gerekiyor. Bu şartları sağlamayan vatandaşlarındesteködemesindeyararlanmasıbeklenmiyor. Hibe desteğine ilişkin vatandaşların bu destekleri geri ödeyip ödemeyecekleri de merak konusuydu. Yapılan açıklamalara göre devlet bu konuya açıklık getirdi. Buna göre devlet hibe desteklerinin geri ödemesini almayacak. Hibe desteğine başvuruda bulunmak isteyenvatandaşların engelli veya hükümlü olmasının dışında farklı şartları da sağlamasıgerekiyor. Bu şartlardan ilki 18 yaşından büyük olma şartıdır. 18 yaşından küçüklere hibe desteği verilemeyecek. Buna ek olarak Türkiye Cumhuriyetivatandaşı olmak da önemli olacak. Başvuruların duyurusunun yakın tarihte yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP