DOLAR

32,3660

0.14%
EURO

34,9772

-0.3%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Herkesin Beklediği O Ödeme Bugün Yatıyor!

Herkesin Beklediği O Ödeme Bugün Yatıyor!

Milyonlarca kişinin beklediği, o ödeme bugün hesaplara yatıyor kişiler zor zamanlarında bu ödeme ile biraz nefes alacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Herkesin Beklediği O Ödeme Bugün Yatıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca kişiyi rahatlatacak ödemelerin bugün yatacağı haberi geldi. Bu zor döneme, kişiler bu ödemeler sayesinde biraz ferahlayacak. Banka bilgileri ve İBAN bilgisi olan kişilerin hesaplarına ödemeler direkt olarak geçecek. Kişiler banka üzerinden ödeme alamayacak ise PTT tarafından ödemelerini talep edebilirler. Bakan Selçuk, ödemeler hakkında olan bütün detayları teker teker açıkladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kişiler 5 Nisan günü ödemelerini alabilecek. Ödemeler İBAN bilgisi olan kişilerin hesaplarına direkt olarak anında yatacak.

İBAN Sahibi Olmayan Kişiler Nasıl Ödeme Alacak?

Pandemi döneminde ücretsiz izin ücreti, kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı alacak olan kişilere 5 Nisan itibari ile ödemeleri yapılacak. Kişilerin bu ücreti alabilmesi için öncelikle başvuruda bulunması gerekiyor. İBAN numarasında veya banka hesaplarına sorun olan kişiler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile ödemelerini alabilirler. Ancak bu ödemeler sadece PTT üzerinden yapılıyor. Mart ayı içerisinde maaşını almayan kişiler işsizlik maaşları ve kısa çalışma ücreti için 5 Nisan’da paralarını alabilecekler. Ödemelerin net tarihi ayın 5’i olarak kabul edildi. Kişiler 5 Nisan’dan itibaren sorunsuz bir şekilde ödemelerini alabilirler. Hesapları belli olmayan kişiler ilgili yerlere başvuruda bulunarak, banka bilgilerini verebilirler. PTT üzerinden maaşlarını alamayan kişiler, hesaplarını kontrol ederek maaşlarının hesaba geçip, geçmediğini öğrenebilirler. Maaşlar kişilerin çalıştığı hesaplara yatıyor, işyerinizin ortak çalıştığı maaş bankanıza bakarak ücretinizin yatıp, yatmadığını 5 Nisan’dan itibaren kontrol edebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP