DOLAR

32,3830

0.15%
EURO

35,1089

-0.11%
ALTIN(gr)

2.322,69

0,17%
BİST 100

%
Herkesin Merak Ettiği Ödeme Belli Oldu 1000 TL Direkt Ödenecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Herkesin Merak Ettiği Ödeme Belli Oldu 1000 TL Direkt Ödenecek

Herkesin Merak Ettiği Ödeme Belli Oldu 1000 TL Direkt Ödenecek

Devlet uzun zamandır vatandaşlara gıda desteği vereceği belirtiyordu. Detaylar yeni yeni belli olmaya başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Herkesin Merak Ettiği Ödeme Belli Oldu 1000 TL Direkt Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kulislerde devlet desteklerinin konusu fazla konuşulurken devlet bu konuşmayı hararetlendirecek yeni bir hamle daha yaptı. Açıklamaya göre gıda destekleri konusunda sık sık beyanat veren yetkililer bu açıklamaya daha açıklayıcı bir hale getirmeye karar verdi. Gıda destekleri konusunda oldukça spekülatif beyanlar mevcuttu. Kimisi direkt nakdi destekten bahsederken kimisi ise market kartlarının varlığını işaret ediyordu. Geçtiğimiz dönemlerde gıda destekleri sadece koli dağıtımından ibaret olduğundan vatandaş hayli mağduriyet yaşıyordu. Yaşanan bu mağduriyetin ana sebebi kimi zaman ben alerjisi olurken kimi zaman o gıdanın o aileye hitap etmemesi olarak gözüküyordu. Hele evinde bebek olan aileler için gıda koliler çok basma kalıp oluyordu. Açıklamaya göre yeni dönemde toplamda 150 TL ila 1000 TL arasında destek ödemesi yapılacak ve bu ödeme sadece gıda üzerine olacak.

Tek Kişi Yaşanabilir

Artık koli yerine vatandaşlara nakdi destek sağlayacak olan devletin bu girişimi vatandaş tarafından hayretle karşılanırken öte yandan inanılmaz şekilde de sevindirdi. Ödemelere başvuru için kişilerin 18 yaşından küçük olması gerekirken illa aile olunmasına gerek olmadığı da açıklandı. Kişiler 2 kişilik aileler olabileceği gibi tek kişi de yaşayabilir. O zaman haneye girecek gelir miktarının farklı inceleneceği belirlendi. Aile olarak yaşayan kişilerin kişi başı 650 TL alamsı gerekirken tek yaşayan kişilerin başlı başına sademce 650 TL ve altı bir tutarda gelir elde etmesi gerekiyor. Ayrıca Türk vatandaşı veya mavi kartlı olunması da önemli olan diğer detaylardan.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP