DOLAR

32,4064

0.15%
EURO

35,2229

-0.05%
ALTIN(gr)

2.322,46

0,16%
BİST 100

%
Herkesten Habersiz Yürürlüğe Kondu Fark Eden Vatandaşlar Soluğu Bankada Aldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Herkesten Habersiz Yürürlüğe Kondu Fark Eden Vatandaşlar Soluğu Bankada Aldı

Herkesten Habersiz Yürürlüğe Kondu Fark Eden Vatandaşlar Soluğu Bankada Aldı

Günün her saati çalışan devlet çalıştıkları ödeme paketlerini art arda paylaşmaya başladı. Ancak her paket kamuoyunun gündemine oturmuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Herkesten Habersiz Yürürlüğe Kondu Fark Eden Vatandaşlar Soluğu Bankada Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde pandemiyle beraber gündem çok karıştı. Bundan dolayı vatandaş lehine olan çalışmalar kamuoyunda yankı bulamıyor. Ancak E Devlet Sistemi başta olmak üzere ilgili birimlerin duyurularını takip eden vatandaşlar yeni ödeme paketinden haberdar oldu. Her ay 239 TL ihtiyaç sahiplerinin hesabına yatırılacak. Birçok ödeme paketinin dahil olduğu çalışmada herkes birden fazla ödeme alabilecek. Ancak bunun için belli şartları sağlamak gerekiyor. Özellikle çalışan anneleri ve yaşlı vatandaşları düşünen devlet en son çalışmayı bu kesime ithaf etmiş gibi. Yeni doğan bebekleri için yapılan çalışmada süt ve doğum parasına ek olarak mama- bez ödemesi yapılmasına karar verildi.

Başvuruyu Sadece Anneler Değil Babalar da Yapabilecek

Bu ödeme için ayda 239 TL alacak olan anneler bebeklerini sağlıklı bir şekilde büyütebilecek. Ödeme süresi için de 24 ay belirlendi. 24 ayın sonunda ödeme kendiliğinde kesilecek annenin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. Mama ve bez ödemesi almak isteyen anneler muhtarlıklara giderek başvuru oluşturabilecekleri gibi ileride duyurusu yapılacak ilgili birimlere giderek de başvuru yapabilecek. Türk vatandaşı anne babanın bebeğine verilecek olan bu ödeme sonradan Türk vatandaşı olanları da kapsayacak. Edinilen bilgiye göre mavi kartlıların ödemeden yararlanması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan sağ doğan bebekler için bu ödeme yapılacak. Eğer anne doğu esnasında hayatını kaybettiyse o zaman baba başvuru oluşturabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP