DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
Hesaplara 3 Bin TL Yatırılma Müjdesi Geldi! O İşi Yapanlar Ücretleri Direk Alabilecek!
  • Finans 365
  • Finans
  • Hesaplara 3 Bin TL Yatırılma Müjdesi Geldi! O İşi Yapanlar Ücretleri Direk Alabilecek!

Hesaplara 3 Bin TL Yatırılma Müjdesi Geldi! O İşi Yapanlar Ücretleri Direk Alabilecek!

Restoran, cafe gibi mekanları işleten işletmeciler için beklenen müjdeli açıklama geldi. Meclis tarafından beklenen onay ile artık hesaplara para yatacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Hesaplara 3 Bin TL Yatırılma Müjdesi Geldi! O İşi Yapanlar Ücretleri Direk Alabilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçecek ve yiyecek sektörü içinde hizmet veren çalışanlar için nisan ve mayıs ayı için bu durum geçerli hale geldi. 1500 TL olarak belirlenen destek ile TBMM plan ve bütçe komisyonundan onay verildi. Yeme içme sektöründe çalışan 537 bin kişinin bulunduğunu dile getiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı yardımcısı Ahmet Erdem, 282 bin çalışan için 1500 TL destek verileceğini açıkladı.

Çoğu düzenlemenin içinde yer alan torba yasa ile birlikte teklifin kabulü gerçekleşti. Yapılan teklif içinde önemli maddelere yer verildi. Bunların başında ise restoran ve cafe çalışma hayatına devam eden kişilere yönelik destek düzenlemesi oldu. Teklif TBMM tarafından yapılırken, bütçe ve plan komisyonunda kabul edildi.

Açıklama Yapıldı

Aile çalışma ve sosyal hizmet bakanı yardımcısı Ahmet Erdem tarafından 282 bin çalışana 1500 TL destek verileceği duyuruldu. Erdem’in kendisine yöneltilen milletvekilleri ile alakalı konularla ilgili sorulara yanıt verdi. Bu açıklamaları esnasında, 17 Nisan tarihinde işbaşı yapmış olan ve çalışma hayatına devam eden kişiler, hizmet akdine devam edenler, kısa çalışmadan yararlanabilecek. Aynı zamanda ücretsiz izin ile nakdi hizmetten faydalanabilecek.

17 Nisan sonrası için işe giren ya da bu durumdan yararlanamayanlar ise ortalama dört yüz elli ve doksan günlük olarak yer aldılar. Kısa çalışmadan ya da nakdi hizmetten faydalanamayanlar, bu desteğe dahil edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP