DOLAR

32,5308

-0.04%
EURO

35,0033

0.45%
ALTIN(gr)

2.435,52

0,52%
BİST 100

%
Hesaplara Paralar Yatmaya Başladı Başvuru Yapmayan Vatandaşlar Çok Üzülecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Hesaplara Paralar Yatmaya Başladı Başvuru Yapmayan Vatandaşlar Çok Üzülecek

Hesaplara Paralar Yatmaya Başladı Başvuru Yapmayan Vatandaşlar Çok Üzülecek

Pandemiden bu yana vatandaşlara 1000 TL ödeniyor. Pandemi ödemesi olarak belirtilen ödeme için yeni açıklamalarda bulunuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Hesaplara Paralar Yatmaya Başladı Başvuru Yapmayan Vatandaşlar Çok Üzülecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden faz faz ilerleyen ödemeler aynı şekildeilerlemeye devam edecek. Pandemi dolayısıyla işini kaybeden ve maddi olarak sıkıntılı olan vatandaşlar 1000 TL almak için E Devlet ekranlarına akın etti. Ancak talebin yoğun olması sebebiyle ilk etapta belli sayıda vatandaşa ödemeler yapıldı. Bu durum göz önüne alınarak tekrar başvuru yapma imkanı oluşturuldu. Evvelden başvuru yapıp ödeme almaya devam eden vatandaşların tekrardan başvuru yapmasına gerek yok. Başvuru açıldıktan sonra bir sebepten başvuru yapamayan vatandaş sebep öne sürmeden başvuru yapabilecek. Devletin onaylaması için belli şartlara uymak gerekiyor. İlk etapta maaş alınmaması veya haneye giren gelirin asgari ücretin üçte biri olması şart.

Sıralama TC Kimlik Numarasına Göre

E Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlar onaylanan ödemeler için SMS vs. almayacak. Devamlı sistemin takip edilmesi gerekiyor. Ödemelerin PTT kanalıyla verileceği de belirtildi. Bundan dolayı ödeme onayı alıp bu onayı bilmeyen vatandaşların destek ödemesi PTT’de uzun süre bekletilmeyecek. Böylesi bir durumda vatandaş dilekçe yazarak devletin ilgili kurumlarına durumu iletebilir. Ödemeler TC kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılacak. Bu sayede karışıklık yaşanması önlenecek. TC kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar pazartesi ödeme alacakken, 2 olan vatandaşlar Salı günü ödeme alacak. Aynı sıralama takip edilerek TC kimlik numarasının son hanesi 4 olan vatandaşlar Çarşamba, 6 olan vatandaşlar Perşembe ve 8 olan vatandaşlar Cuma günü ödeme alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP