Hibe Desteklerinde Yeni Düzenleme Süreler Uzatılacak Mı?

Hibe Desteklerinde Yeni Düzenleme Süreler Uzatılacak Mı?

Yapılan açıklamaya göre hibe destekleri için ön görülen sürenin bir miktar daha uzatılmasına karar verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Hibe Desteklerinde Yeni Düzenleme Süreler Uzatılacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girişimcilerin hep yanında olan devlet yeni bir sistemle daha vatandaşların karşısına geçti. Açıklamaya göre vatandaşların girişimlerini ve hâlihazırdaki işletmelerini desteklemek için yeniden hibe destekleri verecek olan devlet süreyi yeniden uzatacak. Geçtiğimiz dönemde 5 yıl kadar süren bir destek programı uygulayana devlet aynı programın genişletilmiş halini tekrardan vatandaşlara sunacak. Bu defa kadınlar için de çalışmalar yapan devlet kontenjanın en büyüğünü kadınlara ayarladı. Yaş sınırlaması konusunda da değişiklik yapan devlet tüm çalışmalarını online program üzerinde yapacak. Edinilen bilgiye göre il etapta bu uygulamayı pilot bölgelerde yapmayı amaçlayan devlet girişimci sayısındaki artışı baz alarak bu çalışmayı tüm ülkeye yaydı. Bu balımdan başvuru sürelerinin de uzatılması söz konusu. Verilecek olan eğitim de yapılacak olan sınav da ve sürecin değerlendirmesi de hepsi önlen sistemde gerçekleşecek. Vatandaşların süreçleri çok iyi takip etmesi ve yapılması istenen aşamaların kontrol edilmesi tavsiye edildi.

Kadınlar Daha Çok Kazanacak

İlk olarak vatandaşların ellerinde var olan projeleri ilgili birimlere göndermesi talep edilecek ve bu sürecin beklenenden uzun olacağı açıklandı. Değerlendirme sürecini başarıyla geçen adaylara verilecek ilk eğitimden sonra ellerindeki projeleri bu bilgiler ışığında geliştirilmesi istenecek. Gelişim aşamasını takip edecek olan yetkililer bu aşamadan sonra tekrar bir eğitim yapıp projelerin son hallerini inceleyecek. İncelemelerin ardından 30 kadın ve 15 erkek erişimci olmak üzere toplam 45 kişiye hibe desteği verilecek. Verilecek olan desteğin diğer detayları zamanla açıklanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP