DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Hükümetten Sevindirecek Haber, 821 TL Destek Geliyor

Hükümetten Sevindirecek Haber, 821 TL Destek Geliyor

Vatandaş bu zorlu dönemde en çok nakdi desteğe ihtiyaç duyuyor, hükümetten gelen açıklamaya göre maddi anlamda zorluk yaşayan herkese destek verilecek. Üstelik bunun için tek yapılması gereken Kaymakamlığa başvuru yapmak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Hükümetten Sevindirecek Haber, 821 TL Destek Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ödemeler vatandaşa düzenli olarak yapılacak, çocukları eğitime devam ediyorsa burs gibi destek verilecek. Peki destekten yararlanabilmek için başvuru gerekiyor mu? Başvuruyu kimler yapabilir?

Bilindiği üzere öğrenciler devletten okul yardımı kapsamında burs almaktadır ancak vatandaş bu destekten nasıl yararlanacağını bilmiyor. Bu destek devletten geldi, her alanda yapılacak olan yardımlar kapsamında öğrencilere özel ve devlet kurum ve kuruluşlarından burs verilecek. Burs başvurusuna bulunan kişiler uygun şartlar içindeyse düzenli olarak 821 Tl ödenecek. Maddi zorluklar yaşayan ailelerin çocuklarına 684 Tl ila 821 Tl arasında ödeme yapılacak, bu ödemeler SED kapsamındadır.

Başvuru Sırasında Hangi Belgeler Gerekiyor?

Okul yardımı kapsamında burs alacak olan öğrenciler başvuru için birkaç belgeyi tamamlamalıdır. KYK burs ve kredi desteği kapsamında başvuru yapılacak yerler;

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Vakıflar ve dernek bursları

Ticaret kuruluşları tarafından verilen burslar

Hangi devlet ve özel kuruluşları burs veriyor öğrenmek istiyorsanız e-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Üstelik başvuru yaptıktan sonra tekrar kuruma gitmenize de gerek yok, yine e devlet sistemi üzerinden sorgula bölümüne tıklayarak başvurunun onaylanıp onaylanmadığına bakabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP